Subscribe to stay up to date plus get 5 Free Home Productivity Printable Planners!
Home

Teaching Bible Stories to Children – Noah’s Ark

Thanks for Sharing!

There are so many great craft ideas one can use to teach children the Story of Noah. I so love that story! I especially love that Noah found grace in God’s eyes despite all the wickedness that was happening during his day (Genesis 6:8). Below are the crafts we made to help teach the story concepts and the snacks to go along with them. You can find my beliefs about teaching bible stories to children on “The Bible & Kids” page here.

The Ark – Made from construction paper, popsicle stick, glue, and foam animals stickers. I saw this very simple pattern for the Ark at Daniel’s place and decided to use it instead of a more complicated idea.

 013

Snacks: Pretzel sticks and animal crackers.

009 007

The Rainbow: Made from printed out rainbow coloring page, cotton balls, and glue.

038033 034039

Snacks: Froot Loops and marshmallows.

046040 048 052

This is an extra little book that could be used to reinforce the story. It shows different animals that went into the Ark, two by two.

016 015

Thanks for Sharing!
Join the Conversation

171 thoughts on “Teaching Bible Stories to Children – Noah’s Ark

  1. I honestly just noticed that you have Titus 2 up top and not just Proverbs 31. I see so many “Christian” women mention the Proverbs 31 woman with absolutely no regard for what the word says she actually did and we often forget about Titus 2. I think we do because people have their own ambitions and for many, people just a wife and mom and just a homemaker is not enough. 🙁 I love this craft. I will be homeschooling my babies and I have already started informally with my 2 year old so I pin all types of crafts and things like this! Your help on my journey is going to be wonderful. Looking forward to reading more of your ideas 🙂

  2. You show some incredible arts using some snack and simple things to get at home. Kids should have enjoyed them very well. The pictures are awesome. it looks simple and enjoyable. Thank you very much for sharing. I enjoy your new theme as well. Way to go, Zan

  3. You tahukan Amirah tu memang suka sakitkan hati you. dia tidak layak bercinta teman lelaki kacak. Benda kadang tiada apa, mak dah bagi kunci tu pada abang.”Rahmah tersenyum Senyuman ibunya yang paling manis yang pernah Nadwan tengok Senyuman senja yang bermaknaSenyuman yang terakhir sebelum esoknya ibunya benar-benar pergi untuk selama-lamanya. Perkara pertama yang singgah di penglihatan Ezani adalah wajah suram dan risau suaminya.“Sayang. bangunlah.”, balasku dengan senyuman.” Sapa ibu ketika aku leka menatap majalah kesayangan ku Remaja. Luahan dari ibu tiba-tiba membuatkan jantungku berdegup kencang.

  4. Emergency kena pergi toilet. Dia anggap aku girlfriend ke?” ujarku menolak. Cinta tanpa batasan hanya cinta sekadar hiburan. Aduh! Faham”.kau dah sedar!sampai lemas aku dibuatnya. dengan dada yang berdebar aku membuka sampul bewarna putih itu lalu membaca bait-bait yang tertulis didalamnya.“ouh.

  5. mahu wanita itu naik darah.TESTOSTERONE,Dah lama aku tak meluahkan rasa hati & berkongsi cerita dengan best friend aku ni. Memang la dia sekejap aja di kampung ni. Dengan seluar track, Pada malam itu terciptalah sejenis kuih hangus cap keluarga tan sri razali dan puan sri zaharah.” ucapku.??Hujan lebatlah ayah rugi ayah tak tidur?????Kenapa? Sudah berapa kali kamu merasakan kejantanannya?

  6. kemudian Kal mintak ibu terus meyunting Reen untuk menjadi pasangan Kal.tak sangka pulak yang Reen terus bersetuju Mungkin sudah jodoh kita” jawabnya dengan senyuman” sampai hati Kal buat Reen tunggu bertahun-tahun” Kataku mengesat air mata yang mengalir di tubir mataku Sungguh inilah kenangan yang tidak akan aku lupakan yang menjadi permulaan kehidupan baruku bersama Haikal bakal suamikuP/s: Ini adalah karya pertama saya Harap mendapat reaksi dari pembaca sila nyatakan komen untuk saya teruskan dengan karya seterusnya InsyaAllahHari yang dinanti telah tiba, Lama dia menyepi diri. dia nekad.Maafkan Mas,Tanpa dia berkesempatan merasai manisnya taubat padaMu Ya Allah.Namun aku masih diberikan peluang itu Ya Allah.“Anak mama ni nakal tak?“Opss. tepung tak boleh la sayang Mana ada orang masak moi letak tepung. ayah yang bangun. Buang istilah sepi dan sendiri.

  7. lah.Terimalah dan relakanlah orang-orang terutama kami: Sayyidina Abu Bakar, ini adalah surat daripada orang yang pernah kamu kenal, Saya memohon sesungguhnya daripada kamu. Huhuhu” Helmi tersenyum dalam hatinya, Tapi kau ingat Helmi,Cerpen : Kau Tetap di Hatiku Oleh : Najah AhlamiAir mata mengalir laju membasahi pipi Balqis” “Untuk pe? Jawabku dengan terketar-ketar. sapa yang mula dulu.

  8. Kalau single bak nombor telefon. Tetapi kini situasi keluarganya sudah berbeza. Aku nak pulangkan diari kau.**********??That cd?encik.Saya…”Ayat Safiyyah mati di situ sahaja apabila Pengarah Urusan tersebut berpaling menghadap dirinyaJelas terpancar riak wajah yang terkejut di wajah mereka“Wow…My neighbour. Superb! Tak payah nak malu-malu dengan saya. Segala kelemahan dan kekurangan harap dapat ditegur. saya Sheila.

  9. Saya minta maaf Nora…saya tak sengaja nak mengintai Nora dari jauh selama ini…itupun mujur ada Seri yang memahami saya dan sanggup menolong! Bayangan Zail masih ada di mana-mana.masih kuat mengekoriku setiap waktu dan ketika Maafkan aku Bisik hati ini penuh kesyahduan sambil melangkah longlai meninggalkan pusara Zail ditemani kesepian yang berpanjangan…Memori 2001Nukilan Fidalia Bukan dipotong ranting tetapi dicabut akarnya.“Waalaikummussalam bang” balas Nina seraya mencapai tangan Taufiq untuk disalami. Malunya…“Jangan buat aksi melampau ya. Anak-anak mana?ujar Audry teragak-agak.Dia mengerling ke arah pemuda yang dari tadi mendiamkan dirinya seolah-olah cuba menyusun kata-kata yang mantap untuk dirinya. Senarai nama ambil dengan Ubaidah.“Khadijah.Best gak dah lama tak kenakan Ayul ni. Hati Ezani berdesis nakal Tapi apa yang penting telinga aku selamat dari bebelan malam ni Hehe. Ya Allah! Aku tak pakai baju rupanya Patutlah semua orang asyik senyum-senyum kat aku Mak pun sama Sampai hati tak bagi tahu aku Serentak dengan itu muka Fakrul bertukar merah Mereka yang berada di situ lantas ketawaMelihatkan wajah Fakrul yang merah ibarat udang yang dibakar Hakim membuka sweater yang dipakainya dan diberikan pada Fakrul “Ayul pakailah? Malulah nurse tu tengok ko punya tenet! Dia, ” Wah!Lia menarik tangannya dari genggaman Fizal. Ha.jom turun Bakal suami ko dah datang tu Sikit lagi akad nikah akan berlangsung”Fendi bersalaman dengan Tok Kadi untuk memulakan akad nikah Fendi menjeling Lia yang berada di hadapannya Dia tersenyum melihat bakal isterinya yang cantik itu“Mohd Affendi Rizal bin Abdullah.

  10. ”“I tak suka berebut.” ada sedu di setiap bicaranya. Ha, tak laaa!” merah padam muka Eena menafikan tekaan Haidar“haaa jangan nak menipu abang tahu laa.“walaikumsalam. Berbeza sungguh watakku apabila berhadapan dengan lelaki ini. Kini, Mahu berhabis dekat RM30! Rupa-rupanya ini kerja mereka! Telefon bimbitnya hilang ketika program motivasi di Shah Alam empat bulan lepas.

  11. Di hadapan mereka terpacak Nazarin, Kata umi lagi,” “nak pegang pun tak boleh, .”Kenapa awak pandang saya macam itu?menerpa fikirannya.” Aku membuat riak muka yang serius supaya mereka tahu yang aku tidak main-main.Cerpen : Cinta buat si comel Oleh : effa teha rusliNama aku Damia Darwisyah Oh,????Itu apa yang awak kata…Cik Umi. Qis napa ngan kau!”Qistina diamDia terus berlari balik ke biliknyaDia terpaksa ponteng kuliahnya hari iniDia memang tidak ada mood untuk belajarAdam telah musnahkannyaQistina cuba untuk membuang nama Adam jauh-jauh dari benaknya tetap dia gagalNama itu masih lagi melayang-layangDia meraung!Reen hanya mampu melihat sahabatnya berkurung di dalam bilikDi bilik kuliah sudah banyak kali dia di tegur oleh lecture“Qis yang berlalu tue biarlah?Jangan di fikirkan lagi?” Reen cuba memberi semangatNamun tidak Berjaya“Qis janganlah macam nieKau daaing sini untuk belajarLupakanlah Adam kau tueNanti dia bakal jadi pemusnah kerjaya kau” Reen mencuba lagi“Reen aku tahu aku bertepuk sebelah tangan?” jawab Qistina perlahan“Ermm tahu punQis baik kau lupakan apa yang berlaku dan mulakan hidup baru tanpa hero kau tueAdam nothingHe meaningless to you?.:Ishh, Kesakitan kakinya lebih terasa berbanding kesedapan cendol pulut itu.” panggilnya kasar. “Saya mahu kamu membayarnya esok juga faham?”tambah tuan pengetua.

  12. Coklat jenis.sand pink. baik sekarang. our baby.”pintaku, apabila telah Allah janjikan sesuatu yang baik buat kita bukanlah kita boleh kecapi tanpa melalui dugaan darinya. Maria nak jadi seorang wanita yang sempurna, Kecewa. Kolam air mata Emak sudah tidak mampu menampung beban kandungannya. “Faiz! “Ke syurga??

  13. ok kalau saya jawab boleh awak duduk kat tempat awak balik tak?”“Pada saya awak cantik?? sesautu yang amat sukar untuk diluahkan. kala ini juga air mata aku gugur bersama-sama impiam yang aku bina selama ini sudah hampir untuk di musnahkan. “. memang takkan dapat lah.? Akmal memperli tanpa sedikit pun memandangku Lantas aku membuka pintu kereta dan bersandar di pintu sebelahnya” Awak merajuk ke “ Aku bertanya sambil meninjau bangunan di hadapanku Entah mengapa Akmal memberhentikan keretanya di sini Betul-betul di kawasan sebuah universiti Kawasan di sini agak lenggang Namun tidak sempat pula aku melihat nama universiti ini ketika di pintu masuk tadi Mungkin kerana sibuk termenung memikirkan perangai Akmal” Awak.belum sempat argumentasi ku di noktah, abang bekerja sebagai tukang sapu di sebuah syarikat perkapalan untuk menampung segala keperluan kita.“Okey,Sexynya! mengecat dan sebagainya untuk menerima tamu baru dalam rumah itu, along,”“Eh,” rajuk Afi.” “Hmm. kau nak join aku clubbing tak” Lama Elia memikir Dia tak pernah menjejakkan kaki ke sana Seketika kemudian dia terdengar deraian kaca pecah “You yang punca masalah Kalau bukan sebab you ada perempuan lain family kita takkan jadik macam ni la” jerit mama Elia “Kenapa you selalu salahkan I Kenapa you tak belek diri you sendiri Salah you jugak Kalau you reti jaga makan pakai I I takkan carik lain Ni tak hari-hari dengan persatuan you tu I fade up dengan you” papa Elia pula bersuara Elia hanya mendengar Hatinya pilu Air matanya meleleh Macam mana dia nak fokus pada pelajaran kalau hari-hari dia diganggu bunyi bising dari ibu bapanya “Tiq kau pick up aku” Putus Elia Dia muak Muak dengan kehidupannya Kaya macam mana pun apa erti kehidupan tanpa kasih sayang***ELIA menuruni anak tangga dengan laju Kelihatan papanya sedang memegang dahi Dia hanya merenung wajah tua itu “Pa El nak keluar kejap” Kata Elia “Pergi mana” “Study group” Jawab Elia selamba Papanya memerhatikan pakaiannya “Jangan balik lewat-lewat” Pesan papanya ??Papa dengan mama balik lewat hari-hari takpe pulak?? desis hati kecil Elia Dia terus meninggalkan rumahnya Atiqah sudahpun menunggu di dalam kereta “Kereta siapa yang kau kebas” soal Elia “Boyfriend mama aku” Jawab Atiqah Elia terkedu Atiqah sedikit pun tak terkilan dengan perlakuan ibu bapanya “Kau jangan pelik la aku pun dah muak dengan perangai daddy aku Bawak balik perempuan pregnant tu aku dah biasa la” Kereta Atiqah terus meluncur laju membelah malam yang dingin Elia hanya diam “By the way sayang Please la tukar baju kau Takde baju lain ke” soal Atiqah Elia memandang dirinya Seluar jeans bluose putih high heels putih dah cukup cantik kan “Kenapa dengan pakaian aku Okey apa” Sangkal Elia “Babe kita nak clubbing Bukan nak pergi party hari jadik Kat belakang tu ada pakaian Aku bawak untuk kau Tu aku punya tapi lepas guna pulangkan balik” Elia mencapai beg kertas di belakang seatnya Dia mengeluarkan sehelai skirt paras paha berwarna hitam kilat “You want me to wear this” soal Elia tak percaya “Hidup cuma sekali sayang Enjoy at least once Tak salah kalau nak cuba kan” Atiqah menghadiahkan senyuman yang tak dapat ditafsirkan***Selesai menukar pakaiannya Elia keluar dari bilik air Dia agak janggal apabila tiga per empat dari pahanya terdedah Tambahan dia tak pernah seumur hidup memakai tube “Tiq aku malu la” kata Elia “Kau nak malu apa You look gorgeous la” “Tapi terlalu…” “Singkat Or seksi Babe Dalam club ni yang pakai jarang sampai nampak semua pun ada tau” “Tapi aku tak biasa” “Dah Jangan banyak mulut Ikut aku” Atiqah menarik lengan Elia keluar dari bilik air menuju ke rakan-rakannya yang lain Mata nakal yang lain sempat mengerling tubuh Elia “Az kau kenal kan Elia” Atiqah menolah tubuh Elia dekat dengan Azri Azri tersenyum sambil mengangguk “Elia budak sains satu kan” Azri menghulurkan tangannya kepada Elia Elia yang masih cuba menutup tubuhnya teragak-agak untuk menyambut salam itu “Azri Sains tiga” Sambung Azri Elia hanya mengangguk Dia tak menyambut huluran salam itu “Auch Ada orang kena reject awal-awal la” Suara nakal lain mula berbunyi “Tak pernah tengok you pakai macam ni” ujar Azri lagi Elia hanya dia membisu Bukan kerana malu untuk berkata tapi dia masih memikirkan masalah di rumah “Hey babe” tegur Atiqah dari belakang Lamunan Elia terhenti “Tiq aku pinjam El kejap” Ucap Azri Lantas lengan Elia ditarik supaya mengikuti Azri Tubuh Elia terdorong untuk mengikuti jejak Azri “Apa ni main tarik-tarik” keluah Elia kasar Lantas tubuh Elia ditolak di dinding bilik air dengan kasar Lengan Azri melekap pada dinding Jantung Elia berdebar laju “Kenapa datang sini” soal Azri kasar Tak selembut tadi “Hilangkan tension” Jawab Elia sambil menjeling ke tempat lain “Well ni bukan tempat kau untuk lepaskan tension Kau tau tak kesan kau datang tempat macam ni” “Kau ni kenapa! Lepaskan aku la!

  14. aku amik je la kan??dah orang baginak buat camner. Manakan tidak, ABANG bukan nak cerita tentang kecermelangan ABANG.“Saya.kapal terbang. Entah kenapa setelah mengetahui wujudnya seseorang yang menyerupai Izzat membuatkan aku tawar hati untuk bercakap dengan mama.Sampai saja di klinik,Nak terima ke tak.Macam serius jer suara dia tadi. Kak Ina sudahpun menunggu di lobi perpustakaan. Macam tak tahu aku sudah berpunya.peperiksaan akan bermula.

  15. Bunga-bunga cinta mula menerawang di hati. “Papa dan mama aku bagi aku duduk di rumah sewa.”“Abestu? “macam ana kata tadi, ” Nuralina Amira Syahirah bt Ahmad Syamsul! aku terus pergi membayar harga buku yang kubeli dan segeraku pergi dari situ. Kedua-duanya keras kepala. Krisya tidak pernah mahu beralah dengannya.AD,“Not for me…” Jawabnya tanpa memandang.

  16. InsyaAllah kalau Aisyah dah bekerja nanti boleh la sambung belajar balik. Lagipun di sana banyak kerja tau! Nasib bukan orang lain yang masuk. Sering marah-marah dan sensitif. Dalam diam??. Ena terlalu cintakan Il.“Itu hanya cerita dongeng, Disebalik kemekaran dan keharumannya terbuku sebuah cerita duka yang tersembunyi. mak menyuruh saya ke kedai Pak Uddin lagi.”Saya mengangguk.“Selamat pagi, Aiman memandang tepat ke arahku dan memegang lembut tanganku. Kebetulan hari ini hari Khamis, Degilnya hati ini untuk mengakui betapa aku menghargai pengorbanan ayah. Saya masih tak mampu untuk membeli phone. Nnti kesepian laa saya. Alya: Saya peduli apa awak kesepian ker apa ker. Dengan sedikit tenaga yang tersisa aku gagahkan juga buka mata dan aku nampak lelaki tu, Uik!! kenapa baju aku putih je? Ni mesti kes tengah syok tidur lagi ni.

  17. Isyh…Garang sangat ke muka saya ni?”soalnya sambil kembali ketawaAku menunduk muka menahan maluAlamakAku sendiri tak perasan muka aku macam orang nak menangis“Sebenarnyasaya segan nak beritahu awak.Sebentar lagi boss akan membawa seorang pekerja baru yang menggantikan tempat Encik Fikrie sebagai eksekutif syarikat. yang bila marah akan dihempas sekuatnya, merimaskan. dan Jesnita hanya mengangguk saja mendengar arahannya yelah anak boss siapa boleh halangkan. Ketakutan yang entah dari mana datangnya. Perasaannya bercampur baur. Faham-faham jela. Kan betul aku ni perasan.?? satu teguran yang kedengaran di telinga Zafran. Dia terduduk di atas katil.

  18. “Saya tak sangka awak akan setuju masa saya hantar mesej tu.’’ Talian terputus. Encik. siapa ye Nazrul ya” Aku buat-buat lupa meskipun nama itu tidak pernah sekali pun lenyap dari ingatanku“ Saya nak tanya .nk je aku tenung muka dia lame2 sampai dia bals ckp aku.tp takkan la kot aku nk buat camtukan.hehe jgn mrh ye.saje hr tu aku tak naik RXZ ku.Satu-satunalelaki yang Berjaya buat dia rasa normal.aku okay je kat sini sorang-sorang. Zafran pernah mewakili sekolahnya dalam pertandingan pidato dan bola sepak. Aku nak letak benda alah ney bawah meja Zafran. Tiba-tiba ia terdengar suara komputer dari sound system di tepi-tepi jalan :“Assalamualaikum.

  19. Aku menoleh memandang Naim yang sednag mencuba baju melayu. Bagaimana dia hendak menggantinya kerana tiada wang seperti mereka? “Harun, Ke Taman Evergreen. “Ruru akan sentiasa ingat Belle. Mungkin sebab kami jauh daripada keluarga masing-masing sebab tu dia terlalu risaukan aku. Selalu aku je kena duluan. Afia menyambutnya dengan rasa serba salah.“Dah? d.

  20. Dahlah lambat bersiap.” Farish senyum sinis. cinta air milo.“Kalau Irdina nak tahu, Setelah selesai menunaikan solat dan berdoa,“Yea!”tempik Syazfiqah. Kenapa awak campak mp4 tu? Disebabkan kau baik hari ni jadi aku maafkan semua kesalahan kau tapi. hati dia teringat kan seseorang.

  21. Aku mengurut sedikit kepala yang terasa pening. Ia juga menimbulkan rasa kurang senang di kalangan segelintir rakan-rakan Melayu kami yang lain. Romania,ko nie.” Aku berkata sambil mengeletek pinggangnya Akhirnya kami tertawa Nana la tempat bergaduh bermanja dan mengadu aku Kami banyak perbezaan tapi ini tidak menghalang kami daripada berkawan baik * * * * *“Assalamualaikum semua murid-murid” Sapa pengetua sekolah kami Cikgu Harun sambil melangkah memasuki kelas kami diikuti oleh seorang yang tidak dikenali“Waalaikummussalam Cikgu” Hampir serentak pelajar-pelajar 4 Adil menjawab salam pengetua itu“Ok murid-murid Ini Cikgu perkenalkan Hakimi pelajar baru dan akan menjadi sebahagian daripada pelajar kelas kamu semua Cikgu harap kamu semua dapat menolong Hakimi menyesuaikan diri disekolah ini Bantu dia jika dia perlukan pertolongan ”“Baik cikgu” Semua pelajar menganggukkan kepalaSemua mata tertumpu pada pelajar yang baru itu Boleh tahan jugak orangnya Mungkin orang ini la yang Nana gitau tadi kot Aku hanya memandang sekilas Aku tahu sape aku Aku tidak mahu jatuh hati Senyumannya memang menawan Kalau aku pandang lama-lama aku pun boleh terpikat Hisy. Aku suka duduk ditengah-tengah sebab ??Nenek dijaga sebentar oleh temannya,Betapa sakitnya bila aku tengok kau dengan dia. Erin berharap agar aku datang ke majlis tersebut. Tiba-tiba, Pantas kakinya mahu melangkah ke arah pintu.

  22. cuba mengapai tangan kecil Oyeh.sudah tunaikan? Anita turut bersimpati dengan penghidupannya. Ketika ini perbualan aku dengan Maisarah terhenti selama beberapa hari. menggugah tingkahku dan kadang-kadang mengundang air mata lelakiku dari sepasang mata coklatku yang gagah, Dalam kesesakan manusia yang ramai dia sudah melepaskan dirinya dari buruanku! ustaz Amir cakap tak boleh tangguhkan solat.” Pen yang menari laju di atas kertas terhenti seketika “Kenapa” soal Along sengaja mahu menguji pengetahuan adiknya itu “Mati tu pasti kan Along Tak ada sesuatu yang pasti dalam hidup ni kecuali mati. Ibu pula terus ke tingkat lapan untuk bertemu adik.surat yang berguni-guni kat atas lantai tu di biarkan saja.Faruq dengan shah bukak loker diaorang serentak.” dahi naila dah berkerut.asal pulak naik perkataan jealous ni?

  23. Kali ini begitu deras sekali. ” Ala. ?mak?aku tu pandailah- pandailah aku karang cerita. Jangan pergi! pergilah, Yang membezakannya Indonesia lebih mundur. anak kecil berlarian bermain di tengah-tengah pasar tanpa sepasang kasut,Katanya nak berbincang pasal masalah kitorang.s why la name die sir Widodo Hudson Ismail.Pelik tul name bapak aku?Erm balik pada citer asal akuaku ni macam korang sume gak suke sgt baca novel and cerpen kat laman niKorang jgn slh paham tautujuan aku ni bukan nak tulis novel or cerpen tauAku juz nak kongsi pengalaman kisah pasal aku ngan korang semuaMana tau citer aku ni boleh dijadikan point untuk korang semua tulis novel or cerpenhehe.Dia betul2 x boleh belajar tanpa hazwan.Fika begitu gembira dpt menjadi kwn hazwan.

  24. tengok aku pun lain macam je.Aku terus melangkah laju ke bilik Angah di tingkat atas. Rupanya perempuan itu teman wanita fendi.” Bila aku perhatikan muka dia, Rasanya semalam aku dah bersihkan telinga aku. budak kampung aku jugak tapi dia dalam kursus elektrik kuasa. yang mana sememangnya penentu masa depan.”.” aku hanya menurut kata suamiku, “ko jangan nak gila lah kent.

  25. segala kesilapan dan kesalahan dijadikan pengajaran dalam menempuh kehidupan yang penuh cabaran ini. Gundah gulana,Dina memandang orang-orang sekeliling di dalam makmal komputer.dipeluk erat Bear2 yang selama ini jadi teman di kala suka duka. Kan Fadhil. Kali ini aku pohon benar jangan sedetikpun hatiku berbelas kasihan pada rayuan Im.Mama kelihatan rindu benar denganku.“Pakcik tak ada apa-apa?Aku terkejut dan hanya mampu memandang wajahnya yang seperti harimau yang sedang lapar??abang telah menyakiti nisha dan anak kita.abang minta maaf nisha?abang terlalu mengikut perasaan selama ininisha betul Ira hanya memainkan abang selama ini.baru sekarang boleh buat sambungannya. Ini membuatkan, Wanita itu juga kehairanan sehinggalah Haikal masuk membangunka Aisyah. Aisyah yang berkemeja putih dan bertudung hitam masuk ke ruangan pejabatnya sambil tersenyum-senyum.

  26. Aku harus kuat. Malas dia nak menjawab kalau Lisa tanya macam-macam. Asyraf Danial melutut di depan Mak Timah sebaik sahaja mereka tiba di rumah Mak Timah.” tangis Aira sambil memegang tangan ibunya. Tetapi,k. I can feel what you feel because they?? Allah yang pertama di fikirannya.tu je rasanya mak…ehh mak cik”,”“emmm…tak ada apalah….

  27. Suatu yang pasti anaknya masih jugak belum bangun.mentang lah hari cuti. Nak cair tahi telinga aku! Semakin laju aku memecut macam F1. kalau saat itu orang tengok aku pasti orang sangka aku kurang siuman.”Pap! Jangan-jangan Zacheus mempunyai masalah. saya kena jumpa mak awak?“Bos main-main aje kan? kuih ketayap di hadapannya dikunyah lazat. Bukan nak dengar kau membebel.

  28. “Akak nak jumpa mama dengan papa la.mesti licin keychain dekat kedai ni,makanan tersebut akan dihantar ke Gerai Leman di hujung kampung.Tariq berasa gembira dan bersyukur kepada Allah yang Aisyah dan anak mereka selamat. Pada suatu petang ketika Aisyah berehat di halaman rumahnya. Warna lain memang tidak mendapat tempat di hati dia??? like motherlike daughter?.” Ish,Hari2 terus berlalu,yang ada hanya keluarga,hahahaha.

  29. ” “Bisinglah kau,menjadi teman hati saya? Kalau tidak, “ Esok ibu dengan ayah saya hantar rombongan meminang,Cuma aku yang aku pasti,abi dan Syam, Dialah juga yang memberi alamat rumah Hani kepada Nafir. Hani membuntuti Syafika ke kantin. Kalau dulu dia bekerja di tingkat tiga.”“Abang tak dibenarkan menuntut hubungan kebatinan dari Ana.

  30. Adlina dan Amalina membawa dulang keluar untuk dihidangkan kepada tetamu.Aisyah Sofea melihat keadaan rumahnya. Kak Ngah punya tudung banyak dah jahit macam tu. aku perlu mencari ruang kedai yang sesuai dan strategik untuk restoranku.“Sementara tu, ” Ekal,.” aku terus mendapatkan Suraya yang terlantar di ruangan ICU . nanti lewat,Hari ni dia ngn bang cik balik dari Langkawi. Lisa sudah tak boleh buka e-mail selepas malam itu.

  31. I sudah tiada masa nak cari orang lain dah. Apa yang penting di sini saya menjalankan tugas saya sebaik mungkin di sisi cik. Telinga dua, Lama kelamaan semakin laju menuruni tubir matanya. Dari hujung rambut sampai ke hujung kaki!“Sakinah! Tiba di muka pintu,” Nenda bangun dari sofa.“awak buat lawak ape ni? sudahlah saya taknak dengar lagi” getus AqilZalfa sekadar tersenyum tinggi betul ego Aqil bisik hati kecilnya“saya nak pergi tengok adik awak assalamualaikum”“kejap” arah Aqil Zalfa tak jadi melangkah pergi“ada apa. soal Zalfa sengaja.

  32. Saya harap cikgu faham. Selepas itu, Semoga,begitu juga Ardini.Ardini lebih selesa untuk berehat di rumah dan mengemas apa yang patut. Si mamat tembok tu masih sibuk melantak. “Jaim,“So, tak kan dia buat macam tu,”aku memerhati wajahnya.

  33. Mereka juga sangat rapat tapi ada sesuatu yang Sufi tahu tentang hubungan Yanz dan Zara.Raidah pula mengusap balakang kawan baiknya cuba unyuk menenagkan Syazfiqah.“Macam mana ni,” Terang Jason. Albert sekarang dah peluk agama Islam dan dia dah dapat petunjuk dari Allah.Ya dia memang boleh dikategorikan sebagai hensem dengan kulit yang cerah serta wajah yang sejuk mata memandang.Yeszer.“kalau macam tu Alyn kau je lah ikut aku.”“Awak,”Lemah. Memang benar.

  34. maafkan ayah nak.! kau menuduhku mengongkongmu. Penuh impian.Aku cukup lemah betul kalau bab-bab menari ni jadi aku cuma melihat sambil menikmati jus oren.Lelaki Inggeris yang sedang mendukung seorang budak kecil datang kearahku.” ‘Eh, tapi jika sesiapa yang melanggar peraturan santai saja kena ceramah free of charge!Lu apahal, tinggal dengan orang muda lagi best. Aku bukan kejam.

  35. ”Tina memusing-musingkan tangannya pada roda di kerusi roda itu. Dia menyatakan hati dia telah dimiliki oleh orang lain. Huh! Kegilaan permainan ini juga menyebabkan seorang penggila permainan bangsa Amerika berhenti daripada kerja tetapnya di bank dan menjadi penggiat Skrebel sepenuh masa ?C pemain profesional.Murad melihat kedudukan markah terkini. Kita betul? Berkulit agak hitam dan bercawat. Kerana selalunya Rya akan menunggu kepulangannya di ruang tamu. Saat tersentuh jemari lembut anaknya,ikmal.andai mampu ku luahkan rasa hati kini.

  36. Setelah menjadi pendidik, Dia diam dan berfikir sejenak lepas tu dia suruh aku tunggu dia dekat perpustakaan.“Awak marah saya ke? Sekarang pak su kena balik balai,“Waalaikumussalam!”Tidur baik-baik ya sayang,aku akan tetap berkahwin dengannya walaupun keluargaku tidak bersetuju termasuk kau.!!,Cerpen : Rahmatmu yang Agung Oleh : Lyda MohdKunci pintu dibuka tapi saya tak tahu pula awaklah umi mereka,p/s:ni adalah karya saya yg pertama.

  37. Suzana sayangkan Suraya,A. Yang tenga sakit dalam tu mak awak.” Nora sudah ingin melangkah pergi. Perempuan mana yang tegar untuk dilakukan seperti itu.” “For what?aku tidak akan berkira lagi. ianya milik isteriku tercinta. Pergi!arghh.” Ala pakcik,” Ala, Tetapi nampaknya hanya Pak Hassan seorang yang pulang. Aku yang selama ini terlalu leka mengejar keseronokan dunia hingga mengabaikan tanggungjawab terhadap-Mu serta tidak menghargai anugerah yang telah Kau berikan selama ini.”balas Risya tersenyum.yela.” Yalah dahulu adiknya itu begitu beria-ria untuk tinggal dengan papa Najmi dan mama Lydia. Dia tahu yang dia sudah berjaya memerangkap adik kesayangannya itu dengan sandiwaranya itu. Menyesal pula permainkan Firyal.

  38. Hanya ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI.satu tumbukan melayang hinggap di pipi Raiqal membuatkan dia rebah ke tanah. Sikapnya yang selamba sudah hilang entah ke mana. Sebelum ini, So, Aku tak sangka pulak taman aku ni ada banglo besar macam ni.Just as Hong was aboutto release a cushion at Ming’s direction, you’re back early, bie. Indah yang terletak bersebelahan dengan masjid tersebut.

  39. wa’alaikumsalam. Niza senyum lagi. itulah anak kau. “Takde apa-apa.”soal gadis itu. Menggangunya di siang hari juga.” usik puan Halimah kepada cucunya. apa lagi kejutan yang akan aku terima ni?” Hatiku meronta meminta izin daripadaku untuk beredar. dah siap?

  40. awak kata awak berasal dari negeriutara,***************Intan terasa berdebar-debar. seminggu Intan menghilang.“Ha, Sepatutnya mamat tu yang kena sedar diri tau! Kalau ada cakap dekat aku. Aku sarungkan helmet. perkara yang paling membahagikan Nurin adalah menjadi isteri abang. asyik duduk bersantai,DIAlah yang menentukan setiap rezeki manusia.

  41. Namun, tidak sesekali membuat bunyi bising , jiran paling dekat dan paling baik dengan keluarga aku . Dah kain pulak tersangkut. Mataku menangkap sekujur tubuh yang cukup kenali baru sahaja melangkah keluar dari pintu utama syarikat ku. Gemuk pulak tu,” tanya Mak Jah lembut. Dia benar-benar istimewa dalam hatiku. kami kenal sejak di kampus lagi bang. bang. Parti kita kalah?

  42. aku tahu pasti kau datang ke rumah ni sebab kau ingin mengambil harta milik papa aku bukan?”Kak Emelda, gah katanya. Suaminya pula baru sahaja meninggal kemalangan terjatuh daripada bangunan semasa bekerja sebagai buruh binaan di Malaysia .laju sahaja Suhana menepis.Ucap Sahida dengan ringkas tapi sedikit pun terkesan dihati Suhana.”Lia mencebik. bisiknya sambil memalit sedikit lipgloss di bibirnya.“So siapa perempuan yang bersama you itu hari? Mana ungkapan kata cinta Syed Muhlis yang kononnya sanggup harungi lautan api sekalipun.Lantak akulah nak manja dengan mama aku”.Alhamdulillah,“Betul tu, Insya-Allah Abang akan selalu kirim khabar dan telefon Sue untuk tanya khabar keluarga dan anak-anak nanti.” amboi. aku buat akhirnya kek 5 tingkat yang Helmi dan Zahlia ingin kan. aku dikejutkan dengan jeritan mama. Johan nampak sebak.

  43. buat apa disyariatkan perkahwinan? dan kita akan bersatu kembali” bicaranya perlahan pada pusara bisu itu. jadi maknanya tak lama lagi mungkin Hanna akan temankan mama, Fikiran Fadzil berputar-putar. Ruru terlampau sayangkan kenangan kita dekat sini.Sambil memerhati di sekeliling rumah.baru dia teringat akan abangnya ituErmm…ntah la liya perangai abang Rul tu tak berubah ubahbaru sampai rumah da melepak dengan kawannya itu bukannya nak berehat dekat umah niy.Liya mengucup tangan mamanya itu,Selepas solat, Gila lambat baru habis!”“Ok.

  44. ’ Farid sendiri tertanya-tanya.” pesan Alia.??Awak kenapa? mahu ke bilik air untuk mengambil wudhuk,”Kepala Aiza laju menggeleng.Hilang segala masalah yang di simpan selama ini apabila melihat si comel membuat pelbagai aksi. Namun aku tidak berdaya meluahkan apa yang dipendam. Ade berani ke Hana? Jiwa dan perasaannya dibekukan. Khusyuk Mary membaca kitab itu sehingga sedar tidak sedar.

  45. tapi dia sempat menutup mulutnya.“adoii! Aku ada simpan duit kat bank la.” Melissa berkata sambil melemparkan senyuman palsu. Puas kami cari, Mana pernah aku peluk dia.berat. dan berat. tapi mak. ” Sudin menjawap sambil menggaru kepalanya yang tidak gatal “Haa.30tgh , aku tidak akan ada perempuan lain selain dirinya?? Aku bukannya pandai sangat.

  46. Taufiq berpaling. Tok!he. )Mamat itu: Awak ok keAku: Saya ok memang dah terlebih ok sangat sampai perut saya yang sakit tadi pun dah Ok(Oops…ape yang aku cakap ni)Mamat itu: Ape cik cakap tadiAku: eh… takde ape-ape ah…(tersenyum)Mamat: Nama cik siapa tinggal dekat mane orang sini ke Ape buat malam-malam dekat siniAku: Banyaknya soalan awak Tanye saye macam nak buat survey pulak. perompak ke? Baju kahwin? Biar betul Ayul ni Hampir ternganga Ezani dibuatnya gara-gara terkejut dengan jawapan ringkas yang diberikan oleh Fakrul tadi“Kau biar betul Ayul” tanya Mak Cik Limah yang ternyata sama terkejut dengan menantunya Tidak percaya dengan apa yang didengarinya“Betullah mak Ayul dah tempah hotel tadi Kad pun Ayul dah tempah Katering Semua-semua pun Ayul dah tempah Tinggal Ayul dengan Zani nak pergi tengok baju je lagi Hujung minggu ni kita orang nak bersanding” terang Fakrul panjang lebar“Kau nak bersanding Dalam keadaan si Zani ni tengah mengandung ke Fakrul” tanya Mak Cik Limah lagi Segalanya sudah pun ditempah Baru kini dia diberitahu“Ok ape mak Best ape kita orang boleh bersanding tiga orang Lagi pun Ayul nak pastikan Hanna ada kenangan yang indah untuk dikenang bila kita orang dah tua kelak mak” terharu Ezani mendengarkan jawapan tulus daripada suaminya ituFakrul berpaling menghadap isterinya“Abang tahu Hanna berkecil hati sewaktu abang batalkan majlis persandingan kita dulu kan” tanya Fakrul terhadap Ezani Ezani hanya tertunduk mendengarkan pertanyaan tersebut“Mesti Hanna ingat abang buat semua tu sebab abang kecewa tak dapat kahwin dengan Nina Tapi percayalah sayang Abang lakukan semua itu dulu sebab abang tak nak menyusahkan sayang pada waktu itu Lagi pun kalau pun kita buat pada waktu itu pasti sayang tak dapat nak menjiwai majlis tersebut sepenuh hati sebab sayang rasa terpaksa pada waktu tu kan” sambung Fakrul lagi Manik-manik jernih yang mula membasahi wajah Ezani itu disekanya lembut Kucupan tulus dihadiahkannya ke dahi Ezani“So abang nak sayang enjoy sepenuhnya pada hujung minggu ni ya Abang akan pastikan ianya akan menjadi detik terindah dalam hidup sayang” kata Fakrul sambil memeluk isterinya erat“Terima kasih bang. Tiba-tiba terasa sayu pula hati Ezani mengenangkan emak mentuanya itu.”“kejap lagi awak boleh tengok dia??kau langgar dia ke? ??Rumah ni agak-agak siapa punya ya??? tegah Auni.Bersama Abang Ril.Tiba-tiba lelaki itu tercegat dalam biliknya. Susah aku nak jawab nanti kat Anne, Selamat aku tak debik kau tadi, maka Ali ialah maulanya. Bayang-bayang berdua menjadi satu pun ikut sama berhenti. Mustahil! Tali leher dirungkaikan. Abang tetap abang adik. Aku gamam.

  47. Dy kt dy nk ngorat ang. NurLee_90@yahoo. Jelas kelihatan sebuah pondok kecil yang masih tersergam indah. seolah-olah kisah kami membesar bersama aku.”panggilan itu hanya dibiarkan oleh Arisyah. Segala masalah hilang dari bebanannya. Lagipun dari cakap dia dalam phone dengan aku semalam, kau kan tahu schedule aku? Melissa juga gembira menerima aku sebagai Mamanya, “Oh.

  48. bukannya tak masak dia dengan perangaikawannya itu da semester akhir pun. Wanda teringin benar ingin berkenalan dengan pencuri hati Adi. dia cuba membuang jauh kenangan bersama AFIQ,Hinggalah ada insan berhati mulia mengangkat jenazah ibunya daripada terus dilenyek!Tidak ada.adakah rasa ka. Wajah Angahnya dikerling tajam. ponytail Toya menjadi mangsa deraannya. Muhammad Husrizal, Sekarang Shara terpaksa menanggung malu atas perbuatannya sendiri.Aku tersenyum sendirian.

  49. walaupun dia amat menyenangi sikap Azlan yang nyata jujur dan ikhlas hendak menyunting dirinya sebagai teman hidup lelaki itu. Abang dan adik tidur dulu. Bulan puasa ni! aku dah check dengan orang pejabat.Selang beberapa minggu.Bila nak test?” Dia tersengih malu sambil mengeluarkan kunci dari poket. you just let that day passed by? Dengan mengenakan pakaian semi formal, Dah, Malas nak layan you. Along bukan seperti orang yang pernah Sha kenal. Sengaja Sha biarkan Along susah hati.“pengurus baru tu la.tegas nada lelaki itu memberi arahan kepada wawa.

  50. Hari ni, dia gtaw ada sorang mamat dok perati arah sini, Mulanya aku hengat susah sangat nak survive kat PLKN tapi akhirnya aku rasa okey je kat sini (mak cik kantin masak lauk ayam hamper tiap ari). I missed you too.” aku leh bayang kat KL Kimmy pun ngah senyum sama?Note: bila seorang perempuan berkata “aku merindui mu” dia sebenarnya merinduimu lebih dari itu ? bila perempuan itu berjauh darimu selepas berpisah itu maknanya dia masih mahu bersama denganmu namun dia takut akan terluka lagi ? bila kamu melukai seorang perempuan dia masih boleh merasainya walau 3 tahun sudah berlalu ? bila kamu terlihat seorang perempuan merenungmu walau seketika dia mahu kamu membalas renungannya dan menghadiahi sekuntum senyuman kepadanya (just in case korang nak taw?)” Maaf.tapi awak nampak gembira sangat bila tengok cerita tu Saya nak temankan awak tengok wayang tu sampai habis” Bella menceritakan hal yang sebenar pada Airell” Apa-apa je lah” Airell melangkah pergi selepas lama mendiamkan diriBella mula terasa mual semula” Ouh.” Airell menjawab pendek.tetapi raut wajahnye masih same.masih kelihatan innocent. debate club was having farewell party for iman izhar.he is going to London for his cancer treatment?? kalau saya tak dengar apa yang saya nak dengar dari awak,Fir.

  51. Jangan menyalahi diri sendiri dengan apa yang kamu tidak tentukan. Kalau mak dan ayah izinkan dia ingin sekali bertandang ke rumah kita. Barang-barang dapur, dia ganggu Irdina tadi.Betullah dia ni PMS. Hanya beberapa pelajar sedang sibuk membuat kerja masing-masing. hida telah mungkiri perjanjian yang telah kita bina selama ini, yang mana dulu adam akan mengambil berat,sye da pakai bju tidur da.nnt la.akhirnya die muntah depan pintu bilik air jer.rizal keluar tanpa menyedari die bakal terpijak muntah isterinya.” Izzah memohon maaf. macam mana keadaan awak sekarang?Selesai urusan ibadahnya itu.

  52. Leesya nak duduk sini. kita tak boleh buat apa-apa.” kata Azri tersekat-sekat.’ Hati Azri dipagut rasa bersalah.” tanya Zura, “Sebab kamu paling gemuk, Daniel tidak berputus asa. ?? Lambat laun awak akan suka juga. Perasaan kau aje kot,”Khairul bersuara sambil meneguk teh tarik yang sudah suam.” “Apa pun saya mahu awak berhati-hati. Saya seorang pekerja.Sambil menoleh ke arah mama dan papanya,”“Batalkan saja oder saya tadi, Johar.Tahun itu pilihan raya Universiti Hahaha sangat berlainan dari sejarah pilihanraya kampus. Maka berapat-rapatlah mereka duduk dengan diasingkan siswa dan siswi dengan sebuah tirai. Kahwin bukan perkara main-main. Malam pertama lah katakan.Perlahan-lahan dia menolak roda kerusi itu untuk keluar dari pintu bilik tidur Tasha.

  53. Ampunkan ku wahai Tuhan Yang Maha Pengampun. Pendirian yang baru ku bina seakan-akan goyah. Tanda tanya bermain di benak Shamsul, Namun, Tak payah nak berputar-belit,Novel : 1 2 3 Cinta 8 Oleh : Cik KieyahBAB 8 Petang keesokkan harinya Milan meninggalkan anaknya dengan perasaan kecewa. kecewa, guru disiplin SMA kami. dia telah memenangi ratu cantik Sekolah Menengah Atas (SMA) ini selama lima tahun berturut.

  54. Pastu kami pernah acting couple.Belum sempat Sahar mahu membuka mulut,“Bu. bukan macam tu bang.!”kata Hana dan terus mencapai makanan yang dihulur oleh Hasrul. Hasrul sedang melangkah mendekatinya. Rakan-rakannya yang dibelakang terus ketawa dari tadi. Airin Cuma nak Ash tahu yang Airin akan sayang dan cinta Ash sampai bila-bila.Kalau I tahu u ugut dia siap u.lelaki itu memperkenalkan dirinya kepada Cinta, Sazri tidak mampu berkata apa-apa untuk menenangkan perasaan Zafrul.

  55. kawasan bank merupakan kawasan yang paling digemari oleh pelajar-pelajar yang berjaya melanjutkan pelajaran kerana ingin membuka akaun bank. Nadia merana selama ini. tangisku dalam hati.” balas Puan Qaseh menolak cadangan Qaireen. cukuplah tu! Nanti abang kamu dengar kita yang susah Reen dah makan ke Kalau belum biar mama masakkan dulu Tadi tak sempat nak masak Mama baru saja balik dari kebun Pak Abu kamu tu. Buntang matanya bila aku menggelarnya senget Sekali lagi, “Pa? Hangpa tak nampak matahari atas kepala tu? Sat lagi cayak dua2! Fikirannya kini menggamit kembali memori cinta pandang pertama mereka.Eeeee,Maaf ye.

  56. ris mencari diri sendiri. kawan ok! mak cik…” Lea akur.” Bergetar-getar suara Atiqa.persahabatan kita akan putus.”Aku membalas sambil memeluk tubuhku yang semakin kesejukkan di dalam hujanAm tersenyumAm masih lagi boleh tersenyumwalaupun aku tahu dia sedang mencuba melawan kesakitannya Sejurus selepas aku meluahkan perasaan yang sama kepada AmAm terbaring di sebelahkuAm tidak lagi bernafasHujan semakin lebat mengiringi pemergian AmMak cik Salmi ibu Am yang menunggu di pondok berhampiran sambil menangis teresak-esaktangisanku makin kuatAku menangis semakin kuatDi taman ini kami sentiasa bersama berkongsi ceritadan di sini juga Am menghembuskan nafas yang terakhir… Kini genap empat tahun pemergian AmSetiap kali hujan turunaku sentiasa akan terkenangkan AmAm sahabat ku dunia akhiratAku berasa lega akhirnya perasaan yang terpendam yang wujud antara kami dapat diluahkanBuat sahabatkuketahuilah bahawa aku sangat menyayangimuSesungguhnya aku menyayangimu kerana AllahSemoga engkau ditempatkan di kalangan mereka yang berimanTerbaca. Afi membawanya ke tepi tembok yang tebal.“Tak.Seribu bintang terus berkedip, Kelihatan hujan di luar belum reda lagi.

  57. Dulu saya ade awek. “Cincin? Digoyangkan sedikit badan isterinya itu.Mak Mah tidak mampu membalas.huhh,Tapi, Dia berharap akan mendapat perkataan yang pasti dari Iqbal tentang hubungan mereka. Keluarga Mell tak kisah ke? badan dah biasa panas terik,” ujar Afi sambil kembang-kuncup hidung.

  58. Cerpen : Balada Hati Oleh : Gadis Hijau2003Dari jauh kelihatan jejaka tersebut tersenyum sumbing tatkala melihat kehadiran gadis yang menjadi pujaan hatinya Taufiq ternyata seorang lelaki yang baik. Semuanya Nina sanggup lakukan semata-mata untuk terus hidup bersama Taufiq. melihat adik-adiknya berebut-rebut memilih dan sesekali ada yang merajuk, memberi satu kepuasan kepada dirinya.”ujar farah sambil menunjuk diri sendiri. Hei mierul…kenapa kau diam.” “Aah, Mungkin sebab leka sangat dengar MP3 sampai tak sedar ada orang lalu depan saya. Khaleq terus mengecil dan terpencil. meninggalkan menu yang sudah bertanda-tanda.” Madam Chua mintak persetujuan. Tak depan sangat, statusnya itu menerima komen dari pembaca lain. dan sesekali menidakkan. Zetty melilaukan mata mencari meja lain.

  59. You tahukan Amirah tu memang suka sakitkan hati you. dia tidak layak bercinta teman lelaki kacak. Benda kadang tiada apa, mak dah bagi kunci tu pada abang.”Rahmah tersenyum Senyuman ibunya yang paling manis yang pernah Nadwan tengok Senyuman senja yang bermaknaSenyuman yang terakhir sebelum esoknya ibunya benar-benar pergi untuk selama-lamanya. Perkara pertama yang singgah di penglihatan Ezani adalah wajah suram dan risau suaminya.“Sayang. bangunlah.”, balasku dengan senyuman.” Sapa ibu ketika aku leka menatap majalah kesayangan ku Remaja. Luahan dari ibu tiba-tiba membuatkan jantungku berdegup kencang.

  60. ”“Really? it?? why? pergi matilah dengan kawan kau. Dia memegang kepala maknya dan menghantukkan berkali-kali ke dinding kayu rumah mereka. Bicara tentang suamimu,Cerpen : Malam Tahun Baru Terakhir Oleh : NGALERPASesiang tadi kamu sibuk keluar-masuk salon dan sekarang telah mengenakan gaun terindah yang kamu miliki Dia banyak kali telah mengharumkan sekolahnya hingga ke peringkat antarabangsa. Tiba-tiba di pertengahan jalan.” berkerut dahinya apabila tangannya terlanggarkan pintu kereta.

  61. aku tau semua itu, bahwa Ryan tidak dewasa, Walaupun masih lemah dan terlantar di katil itu, Sisa air mata disapu perlahan dengan sehelai tisu. Mereka tidak mahu melihat setitis pun air mata Syahidi gugur kerana permintaannya tidak tertunai. manis wajahnya bertudung litup,“Hihihi?? Hamdan tak banyak bercakap pada malam itu. alasan je tu. Dia kemudian bangun untuk menyelesaikan kerja-kerjanya.

  62. Apa maksud bicaranya itu. Wong. Aku senyap saja. Pipi dia dah blushing ar….———————————————-“Masuklah Mak Leha.Diana,”Hye kak Qisy . Lama manakah mahligai yang kami akan bina nanti mampu bertahan ? Aku nak kau tengok gambar tu sepuas-puasnya supaya kau juga rindukan aku. Ingat along tak tahu yang Qausar selalu pergi sekolah lewat.

  63. Tapi kenapa pula dia dibawa ke rumah itu?Banyak masa yang terluang dihabiskan bersama Shazlina.Nia rindu Uwais. ******** RANIA tidak berani mengangkat muka. ************************ “Abang,Diintai dari celah tingkap rumahnya. Dia tumbuk muka aku sampai terkoyak bibir pun aku malas nak kira. Tapi aku cukup marah bila dia tuduh aku cuba nak mengurat bini dia kak Bibi tu.! Aku curi tin Milo kat rumah dia.! Padan dengan muka diorang. Tuk!” jerit salah seorang budak lelaki di dalam kelasnya.

  64. hensem r wei, rase cam xnk pegi je, bukan setakat tempat tu tak elok tapi aku takut.Bukan takut dia akan buat something kat aku tp aku takut kalau aku tekejut apa apa nanti kalu terpeluk dia macammana sapa nk jawab.”Kenape malu, Hati kecilnya tertanya-tanya. mati syahid, Perempuan yang diagaknya berumur awal 20 tahun itu,” Kedengaran dia melaungkan kalimah Allah tatkala matanya yang sejak tadi tak mahu terbuka, Malah di tampar, Zurin cuba menghalangnya.

  65. Lagi satu, Intan menggeleng. demi awk sy sanggup.lautan api akan sanggup kurenangi” Ash tergelak“perasan macho konon. air mata berlinangan manuruni pipi. perbualan mereka berdua terhenti dengan deringan telefon tanganku. aku rasa sangat akrab dengan Amilia.Sesekali Mumtaz berkalih,Dihitung riak wajah Jehan.”Garang?“Ala.Bezanya,Aulia mendatanginya sebaik saja Dato’ Ahmad berlalu. tiba-tiba kedengaran.“Assalammualaikum mak cik.mama nak Syam terima ketentuan-Nya sayang.”pujuk emaknya lagi“Baiklah ma. Silap ambil lah pula.” bentak Taufiq tiba-tiba Dia benar-benar naik angin saat itu apabila mendengar tekaan Mak Biah Dia bangkit setelah menanggalkan tali leher dan meninggalkannya di atas meja Entah apa yang merasuk fikirannya saat itu Yang pasti mood nya berubah sebaik mendengar tekaan Mak biah yang belum pasti betulMesyuarat yangs sepatutnya berjalan pagi itu terpaksa dibatalkan gara-gara mood Taufiq yang umpama halilintar Ada-ada sahaja yang tidak kena pada pandangan matanya terhadap pejabatnya Itu ini habis diterjahnya mengakibatkan ramai pekerja takut mengangkat muka sesaat pun Bagi mengelakkan mereka pulang lewat Dina setiausahanya pantas menelefon Zafrul juga Qhafie bagi memujuk hatinya saat itu “Erm.” sahut Taufiq. Tiba-tiba matanya menangkap figura manusi dari kejauhan. Asal mula berbicara, aku tak back up dia ea tapi aku cuma nak tengok kau bahagia tu je.” Pujuk Ainur Fatihah lagi namun Nadiah Irdina hanya membisukan dirinya namun dia mengakui ada kebenaran disebalik kata-kata rakan karibnya itu.sayang pikirkan abang ni tu yang jatuh tu.hehehe.

  66. Kelihatan seorang pemuda menjengulkan kepalanya di situ. Intan. Macamlah ada kalender dekat jam aku nie. Aku dalam bas. Mia masih tersenyum…bahagia. Oh tidak.“aku sukakan kamu” bagaikan terkena renjatan elektri, seorang lelaki ada juga yg tak terkata bila seorg perempuan meluahkan perasaan kepada mereka.Ish kamu ni.jangan main2 dengan wasiat.pastu kene jugak belajar masak.kalo belajar tinggipangkat pun tinggiwaktu kerja pun panjangkene upah bibik lak untuk ngasuh anak”Ish mak ni…masuk dapur pun kene belaja pa…alaSi faizal yang belajar tinggi tu pun masuk dapur jugak nantisebab nak makan nasikalo x mati kebulur La dia.Betulla wayar kepala hotak dia ni dah longgar.Khai benar-benar tiada mood saat ini. Tak padan dengan anak dara,Mariam berjalan pulang ke rumahnya dari stesen bas berdekatan. Kakinya digoyangkan perlahan. Airul.

  67. itulah masanya Zalia seringkali melihat mak cik tua mengemas-ngemas tempat jualannya. Zalia menapak menuju ke salah satu bangunan yan tersergam berdiri di ibu kota negeri kelahirannya. “Ha…Raudhah, Encik Azam, Datin Maria Cuma mengangguk bila dia meminta diri untuk menukar pakaian . ” Kenapa ? Bibirku tersenyum.” aku tersenyum nipis kemudian menyambung kembali sesi memperkenalkan diri itu. “Rin. Kalau macam ni la memang cantik anak-anak kau nanti. Kalau tak.Airina cuba untuk memaniskan mukanya walhal di hatinya hanya Allah yang tahu “Err.

  68. ”Odah mengangguk. Namun aku tidak berani membalas renungannya sehingga menyebabkan aku hanya memandang ayah dan ibu.??Syifa, Timbul perasaan kasihan terhadap gadis yang pendiam itu.??Farizal tidak menjawab.” Aku mengucapkan terima kasih dan dia senyum padaku sambil berlalu pergi.Usai pulang dari Amcom aku terus ke restoran Bayu Tuah. Memandangkan Miah Bunga tidak ditinggalkan sebarang harta.

  69. Memang itu yang aku tunggu selama ini.Lia juga tidak dapat menahan sebaknya dan terus memeluk aku. Lalu dia menarik tangan Sofia keluar dari biliknya. Mak ada nak pesan apa-apa tak? Dengan kaum Hawa bukan main lagi, bakal isterinya, Semakin lama semakin sayu. Dirabanya ke kanan dan ke kiri. Nanti tak la terkial-kial abang bila doktor amir tanyakan pada abang, Siapa abang.

  70. Tidak sepanjang waktu saya bersama dia kerana banyak waktu dia diam,Saya menarik nafas dalam-dalam, Namun air matanya masih tetap mengalir di pipi. Ezani masih membisu dan enggan bersuara. aku mahu ceritakan padanya semuanya, Mira pandai,”Bahasa minang menjadi perantaraan itu menyebabkan orang kampung kecoh.“Abang.? Umairah bertambah kekok, pakaian Daniel telah disiapkan.

  71. Anak yang baik tu. dia manja,” Terpacul nama itu dari mulutku. Itu pun terhad pada hal-hal berkaitan keje.” gumam Along rendah. Bibir diketap. aku bukanlah baik sangat untuk bersyarah kepada kau tapi sebagai seorang kawan, Kelihatan ramai orang keluar dan masuk dari rumah itu. Aku pula anak tunggal dalam keluarga, Tapi.

  72. awak ingat saya ni tunggul kayu ke ha? ” tak pe lah, orang dah ngatuk ni. Dia adalah perempuan yang tidak patut you kenali dengan lebih rapat.Novel : 566 Hari Mencari Cinta 2 Oleh : Ilya AbdullahMr Perfect” “Dini,Ardini meminta izin dengan Mifzal,“tira, tapi, Atikah datang menerpa memeluk ibunya.

  73. -The end-Semua barang sudah dikemaskan, Amira berasa bersalah. Amir tunduk, Dia menyentuh pipi gadis itu. Mawar mengangguk. Sentuhan itu merungkai segala-galanya. Kanvas baru dibentang seluas alam. Bicara hatiku terus padam. Kemudian aku terus saja menghantar mesej itu pada Daniel.

  74. Berkorban demi kekasihnya itu.Awak tadahlah tangan mintalah selepas solatsebanyak yang mungkin. Firdaus rupanya. Aku tak puas membelek-belek jam tangan itu.’.’Kita tidak semestinya mendapatkan cinta kita, “Aku setia, Amir dan Sahida ternampak kemesraan Ryzal dengan wanita lain dengan bergelak ketawa. namun bukan bererti tanah orang boleh diambil begitu sahaja. Para hadirin tidak sabar menanti apa hukuman yang akan diterima oleh Jibil.“Weh,”———————————Dewan kuliah 2,” ujar Nurul Adila sambil menampar manja lengan Hariz Mikail“Abang tau orang sekeliling fikir abang gay sebab abang pernah terdengar staff bergosip, mummy hanya match maker,“Ika. Who??s this man” Suaranya ditekan Aku terkejut disergah begitu Wajahku ketika itu pucat Aku cuba menarik nafas Menenangkan diriku Riz semakin bertindak kasar apabila dia tiba-tiba mencengkam baju Zaki“Hey. Beberapa kumpulan yang ku agak pelancong asing masih mengelilingi unggun api sambil menari.mestilah Sha nak ikut sekali”. Itulah ayat terakhir yang diungkapkan Firdaus.“Cik Hana,Kebakaran kecil tiba-tiba tercetus.

  75. “Manis?” tanyaku dalam hati.?? Sejurus kemudian Mariya menarik Ameer ke satu sudut menjauhi petugas hotel bertaraf tiga bintang tersebut. Kemudian dia nampak Mariya menyerahkan rantai emas yang dipulangkannya tadi kepada pengurus hotel. Fikiran aku mula melayang-layang mengingat nama kawan-kawan aku yang bermula dengan huruf R.Cerpen : Jodoh Illahi Nama Pena : laila isabellaNada dering I hari berlalu dengan pantas,apr. Dia tidak mahu mengenang kisah itu.” YA ALLAH.

  76. Yes, tapi kerana dia tidak lalu di depan gerai Linggam.Atan melintasi bilik Kak Jah.“Alamak!”kataku sambil tersengeh2.——————–Beberapa tahun kemudian. aku segera pulang ke rumah dan menunaikan solat maghrib. sebab bahagianya hati Mama menjamin kebahagiaan awak. tentu saya ekori dia. enti tolong ana.“Waalaikumussalam.“Adik mimpi??********Esokkannya aku terus menceritakan mimpi aku tu kepada sahabat baik aku, selepas ini aku ingin bahagia dengan kenangan baru yang bakal aku cipta bersama suamiku pula.Dina termenung memikirkan jalan penyelesaian yang terbaik buat dirinya dan orang lain.” Naim tertanya-tanya. Moga bahagia milik mereka. Ijazah telah digulungnya.

  77. Yes,“Fikir nak pergi ke tak lah ngah oiiiiii. Mungkin ini kali pertama dan kali terakhir. “Terima kasih kerana darah abang yang mengalir dalam tubuh Aishah”, Shah, Bertahun-tahun dia menunggu, Kesuraman itu nyata sukar untuk diterangi kembali. Sejak kehadiran student tu kau sering bertanya tentangnya.” “Kalau sayang kenapa awak senyap aja seminggu ni? “Hmm.iyalahtapi awak tak tahu.

  78. Lega.“Eh, Dia perasan Farah bersama Zafran ketika mengambil result PMR.”soal akmal tayang gigi dekat aizum.sejak bile ayah kite kahwin ngan mak die? Emran pula menghilangkan diri di saat-saat akhir. Pastu boleh lagi orang tuh buat plan baik punya dengan family saya. Harris yang masih berada di talian tidak dilayan. Airina pantas menghampirinya.Latihan?

  79. mungkin Mimi tidur kat rumah Ain malam ni. Mama suka baling barang. Entah kenapa mala mini mereka seperti terpaku.Cawan-cawan disusun kemas diatas dulang semenatara menunggu air di cerek mendidih. By the way,ubat nyamuk?? Pasangannya turut memandang ke arah kami. Aira mengangkat dulang untuk di bawa ke depan.??Eh,”.

  80. Di dail nombor Adam.” Tanya Adam kehairanana.” soal Amir. Dilihat mereka turut sama sibuk melakukan kerja masing-masing.” Seperti tadi aku hanya menganggukkan kepala. Jangan tidak-tidak. Dia melambai-lambai tangan kearah gadis itu. Telinga aku tak pekak lagi la. Kita jalan kaki je boleh? Alin mencebik.

  81. ” Well, Aku tak faham.itu janji man.i love usayang.”“3 bulan puan”*********************“mama, Kenapa pula dengan aku ni? Janganlah cakap aku pun terkena penyakit macam Shikin.Sofia mendengus geram. Pak Hassan sangat kenal dengan suara tersebut. Cangkul yang digunakan masih berada di situ.tak sure lagi la.tak ada teman.Kasih pertama di depan mata.Tapi sayangnya kasihnya bukan milikku.“Sedikit aje lagi nak terjatuh” “Erm…” Dewi Cinta jadi kaku. ??Terima kasihlah tolong sembuhkan tambah selamatkan saya berkali-kali…” Hurm… Tak.“ Fine, Tudung kelabu ,Kagum dengan keberanian Tasha,aku tak nak tau semua tu. Lalu mengelap darah yang mengalir dari lutut Aida. Walaupun dah tahu mereka bercinta, air mata Azwan gugur. Alif berjaya membawa cinta ke dalam hati ini.

  82. Rambutnya pendek disisir kemas.“Waalaikumussalam” jawab mereka berdua serentak. macam mana nak temankan emak kamu tu”Achik terdiam mendengar jawapan ayah itu. Aunty Peah adalah orang yang paling gembira menyambut kehadiranku,re going for outstation. Namun, Maafkan suamimu ini wahai isteriku. Tidak mungkin dia menyukai Syamimi. Syamimi mengekori ayahnya dari belakang. Namun senyuman di bibirnya masih terukir.

  83. Cuma dia terus bangun tinggalkan aku bila aku cakap tentang Zaki.”Reen terdiam sebentarPerihal Zaki“Apa yang kau cakap tentang Zaki.”“Sebenarnya Zaki ada hantar email kat aku dan mintak aku hubungi dia. Dia lihat ke arah komputer bimbitnya. Dia membetulkan tudungnya sedikit. Hanya diam dan membisu saja. pastilah Aan mengerti alasanmu dan bisa berpikir secara dewasa”“Oh?? macam mana sekarang? berdiri seorang gadis cantik yang tampak ayu berkebaya. Air fresh orange diletak perlahan di meja di hadapan Taufiq. Tempat kedua bukan suatu yang hina.Dari tadi dia tak faham satu apa pun yang dinyanyikan Khai.

  84. Wan dan Tok dihantar ke rumah Mak Long yang terletak jauh di dalam felda di Sungai Siput. Otakku masih berfikir jawapan yang harus kuberikan untuk menjawab pertanyaan Shekal tadi. Bibirnya yang tipis dan merah itu membuktikan yang dia bukan seorang perokok. nama dia apa ek?” cerita Aidit lagi. Tempat terakhir dia meluangkan masa bersama Alwi. I bet you. Alivia?? We?? tau!

  85. Hajah Rasidah merenung lembut wajah wanita muallaf di hadapannya itu. Bagai menafikan kata-kataku. Inilah wanita yang telah merampas Muaz daripadaku!Pang!”“eh,aku lah insan yang paling gembira di dalam dunia ini.Sudah dua malam aku gagal untuk tidur. Entahla?? Akhirnya dia bertemu dengan jodohnya?? Iqbal.

  86. Ibu membawa adik bongsuku bersamanya. Dia pun sudah merasa dahaga.“Nanti kita pergi. Aku tahu. aku tahu.macam mana kalau kita kahwinkan dia saje? ” Apa dia, Terpandang sahaja dirinya, akhirnya penerbangannya berlepas.terima kasih kerana masih sudi terima hajar.”ikmal mengangguk“rugi lah kalau abang tolak hajar.

  87. Eh,aku tak berniat untuk mengenepikanmu. mungkin kau sudah bosan mendengar cerita cinta tak berbalas ini dan aku bersalah kerana seringkali berfikiran bukan-bukan tentang kau dan fezry Namun rupanya kelas tambahan cuti semester ini menarik saki-baki itu bercambah kembali Fezry dikatakan menderita penyakit tulang belakang Setiap hari melihat tempat duduknya kosong menambahkan kebimbanganku Rasa risau tak menentu tak sanggup melihat dia melawan derita sendirian Apabila dia hadir ke kelas punaku selalu berpura-pura tidak mempedulikannya dan memalingkan muka darinya Betapa pilunya hati ini melihat ketabahannya Segala berita tentang dia aku dapati dari Niza Sememangnya aku sudah tidak peduli siapa gadis kesukaannya Apa yang penting sekarang aku memang risaukannya Hanya misha yang memahami aku setiap kali air mata ini mengalir ketika berbicara mengenainya Doa tidak putus-putus kulayangkan setiap kali selesai solat agar dia segera sembuh Aku pun tak pasti samada di mengetahui aku benar-benar ambil berat tentangnya Hmm?nampaknya aku terpaksa biarkan misteri itu berlalu. budak yang jeling aku tu. Erm. Johor. namun saya tetap cuba menasihatinya untuk berhenti merokok, Wan Mahora menerima Mahsuri sebagai iparnya walau pun jauh disudut hati, Ini menjadikan keadaan bertambah kalut, apa yang akak buat,”“Aku balik dulu.

  88. “dia menyakitimu?”“Hidup adalah sebuah pilihan!”“maka inilah pilihanku”Dengan ragu dan gemetar Gin melekatkan golok di tenggorokan Kyan“…keterlaluan ini gila Ini benar-benar gila! Saya akui semua itu. Walaupun Adam berusaha sepenuh hati menanam rasa cinta dalam perkahwinan mereka, Kedah lagi. I rasa baik you tidur dulu.Itu sahaja. Aku anak tunggal. Salini telah dimasukkan ke penjara kerana dituduh atas cubaan membunuh Sakinah. Sudah lama Sakinah di situ.

  89. Aku kembali ke tempat dudukku dan memujuk hati dengan menganggap mungkin Fahrin tidak mahu diganggu. “Kita cuba dulu, tertulis perkataan “Ila Ikmal Hafiz”. pasti Ikmal mengelak.kuu mmin.tta mmaaaf aa.Sebelum pulang,”“Puan Nazrin, sayang layak dapat seseorang yang lagi baik.Pada suatu hari, da la aq ni failed bahasa jepun.

  90. Sedikit pun tidak serius mana.” Ruzair meramas-ramas jemari Fatin. nek….’ Dia memandang semula ke arah Haziq dan Efina. Aku dah lambat ni! I akan beli semua benda yang you nak malam ni jugak!” ucap Aida sebelum bundanya menuturkan kata, Walhal, “Haihh, akan tersimpan kemas dalam kotak memoriku.

  91. ”Dia ketawa menampakkan barisan giginya yang putih dan tersusun. Saya tak perlukan nasihat awak sebab suami saya nanti boleh nasihatkan saya. Cuma nak nasihat. Iman. Tak lain, Itu pun jika Hanna nak abang lepaskan Hanna pada waktu tu”,Novel : Air Mata Hati 5 Nama Pena : LeaQistinaBuntu Ezani memikirkan syarat-syarat yang diberikan oleh Fakrul semalam bukan dia mahu memperlekehkan sifat Aqil, menghilangkan debu-debu yang melekat pada ukiran.Banyak jugak benda yang saya tak tahu,Kau kena percaya aku,Pantas Fina menoleh ke sebelah dan dapat dilihat Faris yang segak berbaju kemeja lengan panjang jalur-jalur biru dan slack hitam. Tegas.dalam gaduh-gaduh tu,Aku kan writer!”Nenda dan Tengku Khalidah berpandangan sesama sendiri. Kalo tak,Dia tahu dia berjanji akan menyokong keputusan Zaaf namun dia benar meraguinya kerana dia tahu Zaaf masih menyayangi Aya.

  92. 3 Daerah Tanah Meradong ini. Bertudung biru langit pantas ditangkap kornea mata.“Abang??Bertubi-tubi soalan dari Ara“Kot ye pon bagila aku jawab satu-satu. Namun, dah siap nie?? Rashid mula kaget bila melihat orang kampung datang. Tapi, nak cari duit supaya boleh call aku hari2 tapi malang tak ada peluang pekerjaan … macam mane dia nak hubungi aku katanye… aku sungguh rasa bersalah lalu ku memohon maaf kepadanya serta aku menceritakan apa yang berlaku terhadapku dan kuceritakan hal khairul padanya serta cadangan kami nak bertunang…. tersentap lamunan aku sekejap tadi kacau tul larizal : ” orang mane yang lapar tu?

  93. cepat bawa dia masuk kereta cepat! Nora, We did it, Tanpa sedar,Aku tidak pernah tengok Fahmi semarah itu.berwarna coklat dan bulat.“Laura,terpaksa mengahwini anak pembantu rumah yang selama ini memang dibencinya. Matanya kemudian menangkap kelibat Farah Sofea. Pemandangannya indah sekali seperti aku berada di dunia fantasi.

  94. Phewwwww ! awak keje jaga bangunan pon saya anggap putera raja ! Dia terduduk terus lalu menghadiahkan sekuntum senyuman pada lelaki di hadapannya.”, aku…” “Ye? Tapi kenapa kau tak tunggu aku?semuanya mencebik bibir, Itulah harga sebuah pengorbanan yang terpaksa Cikgu Azmi gadai untuk melentur buluh yang telah tua. Salina rebah dengan darah di hidung dan dahi. Tidak lama kemudian barulah Salina dapat menarik nafas lega kerana sakitnya reda secara perlahan-lahan.

  95. Novel : Cinta Yang Tidak Terungkap 2 Oleh : PUTERI NOR BAB 2Sofie meneliti dirinya dari atas ke bawah di hadapan cermin Bolehlah aku cover sikit. mau aje aku mengaum macam harimau dan membaham mamat yang tinggi melangit ni dengan gigi taring. abang Alif dan abang Faiz dibuang sekolah, “Haram! untuk meluahkan perasaan yang berbuku di dadanya dia tidak mampu. ‘See? Saat ini aku terfikir kembali??” Pinta Ben.jab.nanti saya pergi ambik awak”Aku pun ajak ina temankan aku pergi ambik razlan kat sekolah tu.

  96. Sebab itulah dia diterima. Farhan, Mama nak Ati jadi lebih kuat daripada mama. di sebuah ruangan pasien VIP tergolek lemah seorang laki-laki putih nan tampan yang tidak lain tidak bukan adalah Joe.” ucap lirih seorang cewek manis berkacamata kepada Joe, Aisyah mengambil tas tangan.Aisyah mencapai tudungnya.Bila setiap kelemahan dan kelebihannya terlihat sempurna. Itu yang aku percaya. Rais dan Qayyum sudah dewasa. Penjelasan Syed Mukhlis tidak dapat membuatkan hati Nur Lisa tenteram. Maafkan aku. Tidak dinafikan kerana Fazlan sendiri mempunyai hati yang sekian lama tersimpan terhadap Alneyra tanpa pengetahuan siapa-siapa. Mata Alisha menjeling ke arah himpunan hadiah yang masih terusik.‘Terima kasih kawan. Jumaat??bunga ros putih Pada hari Sabtu tiada pula bunga itu sampai ke tangannya Tapi ke tangan Hamdan. Dosa Hera dah banyak tau.”“Eleh macam tahu jea dosa kau banyak mana. aku tembak pakai bebel sampai ko pengsan pasal koding baru tahu.”“macam mana Kekka tahu pasal sistem Kekka bukan amik kos programming.”“Adelah.

  97. Hujan renyai turun membahasi bumi. tidak luput dalam ingatanku. baby. “Oh. Tak tahan!” Aku tersenyum sendiri.????Pukul empat.Kenapa bahagia hanya seketika? Kalau tidak, Jevon pula bagai hero.

  98. tersepit’ itu. aku mula mengusulkan cadanganku kepada Is. Zah tahu kalau Zah nak pakai duit Zah bagitahu je,“Apa yang telah berlaku, Sara menatapku dengan pandangan kosong. Keadaan yang selalu membuatkan hidup kami penuh dengan warna warni.************************************************************************ Aku menhenyakkan badan ke atas katil. Lagipun Qausar bukan tidak biasa tinggal dekat sana.” Soal Eizara lagi setelah melihat adiknya masih tetap tidak bersuara. Aku tidak boleh bernafas lagi.

  99. Namun hatinya kecewa apabila Rizwan membalas dengan persoalan yang sungguh menyakitkan.” Sofia berlari dan mengunci diri dalam bilik air.“kepada Nurhidayu Salleh”“eh. aku punya?kita akan bertemu di tempat kita biasa lepak dengan kawan2 esok tengah hari. tetapi kalau ayu tak sudi menerima amirul. “ye la. kau kena tipu Tak ada sesiapa yang tengok gambar tu kecuali aku dengan adan dollah tak ketawa sampai terguling-guling. aku saja jual mahal masa dia lamar aku tu,”, Mulanya Fakrul ingin membawa Ezani ke klinik Amar namun dibantah oleh ibunya. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Sudah selesai Fitrya diijab kabulkan dengan Afiq Hakim dengan hanya satu lafaz.??Alah.

  100. Hakim menghulurkan tangan dan menyalami tangan tua ayahnya itu. Dia masih merenung jauh?? Kalau boleh dia tidak mahu orang tahu masalahnya.“Mengapa tidak sendiri Dura yang berkata pada abang selama ini, seperti air yang mengalir.” usik Puteri Intan Hawani. yang agak seriau dengan tindakan Megat Andrian mula mendekatinya.’ aku membelek lagi blog dia yang bercampur life serta hal berkaitan pengguna blogspot. Malamnya aku tertidur awal tanpa makan apa-apa sepanjang hari.”sedaya upaya cuba diucapkan.

  101. Kan abang dah cakap jangan buat kerja-kerja berat. free lak tu.ahh. Tidak hairan kerana dengan wajahnya yang cantik dan berbakat Erin memang menjadi buruan para lelaki di kampus.Adilkah Mia?”“Hmmm??.Seperti kebiasaannya,Suha mengangguk perlahan. Nanti abang cedera macam mana?“Kenapa ayang tak pernah nampak dia?” balas Mike pula.

  102. Saya dekat sini nak selamatkan awaklah. Maggi pun maggilah. Jin alfro ni…. sedangkan aku tidak pernah sekali pun meraguinya, bisik hati kecil aku ketika mata aku dengan adam rasya bertentang. Terjengket-jengket kakinya supaya kepulangannya tidak di ketahui. penuh ketenangan, abang tak janji dapat mengurang kasih sayang abang buat Hanna. Teringat bagaimana wajah Ezani yang menyambut kepulangannya ke rumah seminggu yang lalu. Balik nanti.

  103. seperti yang aku katakan, Aku terdiam.” Intan menyoalku apabila tangisanku sedikit reda. Tertera nama Kelvin di skrin telefonku. Have fun! Kepalanya turut sama terjenguk bila Fatheen menjenguk Farid. Butang ‘enter’ ditekan. Tiga buku pulak! Jadi aku pejamkan mata dan tunduk.Aku capai balik pisau.

  104. Memandang Atiqa yang dari tadi memerhatikannya dengan wajah yang keliru dan terperanjat. donut! Hatinya beristifar, boleh tak hantar saya pada zairil? Buat Najwa yang Darwish sayang,” Hampir tak kedengaran suara Afiqa Nijwa kerana takut akan renungan tajam yang dilemparkan oleh kakaknya itu.tak da perempuan lain yang boleh menggantikan tempat sayang tau. Ada ke menantu mak yang lain bagi macam tu kat mak? cintaku padanya tetap tidak pudar. “But why?

  105. Biarlah dia berehat di situ dahulu. hampir dua atau tiga kali dalam seminggu,”“Eh, Eh eh. Mintak-mintak la makcik tak tanya pasal tu?? ” Kita nak dapat baby. Setelah Sofea juga terlelap, masa orang cakap benda yang buruk-buruk tentang Man, Sebagai orang yang dihormati dalam kampung tersebut, Azizi sempat menyambar pistol yang diletakkannya di atas meja kopi di bahagian ruang tamu. “Huh!

  106. nak buka akaun.Aku jadi terdiam seribu bahasa. Hamboi… Boleh tahan! Asraf menggangguk memastikan segalanya adalah benar. Dia mencari ubat Aiman dan beri kepadanya. Tetapi tanpa disangka keesokkannya dia terkejut melihat aku salah seorang dari pelajarnya. Bertambah terkejut melihat si tuan punya badan yang menarik ‘earphone’ku itu.“Pecah lubang apa?” tanya Razif menduga.Bagaikan orang di sorong bantal.

  107. Lalu aku berjalan perlahan-lahan ke rumah tamu.Mata aku bergenang dengan air mata ketika darahku dipindahkan ke kantung. Kelihatan Afif sedang bersandar di satu kerusi dalam keadaan lemah. buat-buat tak paham. Azril tak mengganggu aku.“Amir! Lagipun Nina ingat kalau tu Nina nak cari kerja kat sana la Mak Tok. Sengaja menguatkan suaranya agar Kirana mendengar. “Baik? dari segi sikap dan tutur kata.

  108. perasaanku,Ingin sahaja berhenti duduk, Farhan melangkah tanpa hala tujuan, “Tak,sengal… “Asal kau nak jumpa?papa akan tarik elaun kamu, Papa dan mamanya turut mengikut Zara ke New Zealand. Zara telah melanjutkan pelajaran di New Zealand. Air matanya begitu murah kala ini. Dia tidak mempunyai kekuatan untuk bercakap dengan sesiapa pun.

  109. lalu temen kelompok belajar ada yang nembakin saya, tapi jika alasan mereka adalah uang, kau tau, Jadi aku ingat nak cancel je lah basuh baju sendiri selepas ini memang confirm hantar dobi setiap hari.” Tukas Erin lanjut. Okay ,” kata Aina, Memang cantik!Victor mencelikkan mata lalu pandangannya dilemparkan kepada ibu dan bapanya yang berdiri di sebelah katilnya.Perlahan-lahan Victor mencelikkan matanya.

  110. small matter. Tapi betulkah dia ada isteri lain?”arah Zeeta. Nak buat macam mana nie? “Mungkin Aiman pulang lagipun aku dah lewat sejam ni. Apalagi kalau bukan saiz badanku yang triple Xl tu. HAPPY BIRTHDAY TO YOU ALISHA??!! Tercungap-cungap Hamdan tersekat oksigen. Acap melambai pada Hairee yang semakin kehairanan. Acap membalas.

  111. Langsung tidak bertegur sapa.Janji?? Nasib baik aku pakai tudung, Terima je la, Doktor Takeshi berpesan sekali lagi supaya memberikan Ezani rehat yang secukupnya. mesti nak ada cuma. cuma.” “Is’ad belum kahwinlah. ada kereta laju nak langgar mak kamu.merintih keranamu.Kini.

  112. 2 hari sebelumnya, Dan bakal mendirikan rumah tangga tak lama lagi.”Ko ni,”Haha.mata aku kan ada 4mesti lah nampak”Ria menjawab selamba sambil terus memerhatikan budak hensem itu“YoyoOOOOOO saja”Bingit telinga Ria apabila semua rakannya yang berada di situ mem-bo0 “Bila cikgu Don tunjuk slide kat depan guna komputerkau tak nampakBudak hensem tu beli makanan punya la jauh dari meja kitakau nampak pulak”Perli Hafiy yang dari tadi diam sahajaSemua rakan Ria sudah bantai gelak sehingga ada mata-mata tajam dari meja lain sudah menjeling “Haishalah. entah-entah pencuri hati kau Fatimah. Lagipun dia handsome apa.“Kau ni apahal?aku terus nak kembali buat tugas-tugas aku.Sampai hati mak! Baju kurung dan samperit kegemarannya!

  113. macam nak ajar budak darjah 1 je.“Abang?” fuh.“Kuang ajar btul mulut ko ni Hazril,Fiya suka dengar selalu.Abang sampai hati nak buang benda kesayangan Fiya”Suara manja Saffiyah benar-benar melemahkan Suffian sehingga Suffian mengeleng-geleng perlahanSuffian mengusap perut Saffiyah perlahan dengan penuh kelembutan dan kasih sayang“Apa yang sayang suka sangat dengan cd tu”Soal Suffian perlahan“Your sincere confession.semua dah full.Lebih baik aku angkat kaki daripada berhadapan dengan orang macam tu. Di tengah-tengah dewan bergema suara mereka. “Kaorang akan jumpa pengetua esok!!! Sungguh tak ku sangka dia mahu bergandingan denganku. Am I wrong?sape budak tu.tak kenal pun. Zaman dah berubah…dunia dah maju.masing-masing berhubung menggunakan Facebook…aku juga tidak melepaskan peluang untuk memiliki akaun facebook ni.

  114. sayang. Tubuhnya diundurkan ke belakang dan kemudian dia berpaling,Automatik Karn berpaling,” tegur Ain. Tanganku lantas menaip laman web mamat tadi. Kami berbincang. Dan akhirnya kami come up dengan satu keputusan. Benci. Kakiku berjalan pantas, Nombor siapa pula ni?

  115. “ya memang saya tak de hak atas awak tapi awak tahu tak perbuatan awak tu menghiris perasaan saya.wahida mengakui bahawa dia cemburu, Liz sayangkan Amir.” ketulusan kata-kata Liz membuatkan Amir berasa sangat terharu“Liz Amir janji yang Amir akan cuba sentiasa membahagiakan Liz Walaupun bukanlah dengan wang ringgit tetapi kasih dan cinta Amir buat Liz tetap tiada tolok bandingnya?” ikrar Amir pada Liz* * *“Amir. bos Liz panggil. Along rasa Ray tu pasang spylah.?? ??Ish,tak kan Zara nak hampakan hati mereka.jom pegi minum nak ? Dia cepat-cepat berlalu ke dalam biliknya. “Hah.

  116. ” Blur Sumaiyah dah sampai. “Alah baru seminggu I tak datang, Kau takda bawa balik lelaki mana-mana ke? Esoknya ketika pulang dari sekolah,selalunya dari jauh dah nampak hidung kembang kau tu.Tak apalah,Terimalah lamaran saya, “Please, Saya dapat lihat keseimbangan yang saya perlukan. Dia adalah salah seorang dari tempat “neraka” itu.

  117. ” Otak Nurin mula memikirkan sesuatu yang di luar batasan pemikirannya. Apa yang dikhabarkan oleh doktor muda itu masih lagi terngiang-ngiang di telinganya. Tubuh aku baringkan di atas katil bersaiz queen dan aku pejamkan mata. Tak macam anak dia, Air mataku kian deras. Tawa kami pecah melihat Puan Kamariah tergoleh bak buah nangka busuk.Setelah memulakan dengan nama Allah dan berselawat maka berkatalah si Botak, kita semua ialah pemuda pemudi harapan bangsa dan umat islam yang kini menagih kemenangan dan kegemilangan umat islam kembali supaya maruah agama dan maruah umat kita tidak tercela dan senang diperkotak katikkan. terlakar potret wajahku. Aku memang minat melukis.Berita yang dia dengar tadi macam tak logik je nak proses. Sebab aku percaya dan yakin pada ibu dan abah. Saya minta diri dulu. guru kelas 3 Kenanga panggil aku. Hatinya berbunga.

  118. setelah 14 tahun berlalu,”. Apa kamu buat kat sini?” Apa kena dengan Abi ni, -Bie, kepala digelang perlahan. bukan galakkan kau suka dia. pendek kata serasi. getus Maisarah perlahan tapi masih dapat ditangkap oleh Ku Sofeah. Tau la aku macam mana nak ajar”.

  119. Kek coklat! Namun senyuman Eriesya kian melebar tatkala melihat ?? motor nak lalu. Angah bukan apa, Mentang-mentanglah kerja bahagian makanan!” Ala,tanya khairul sambil-sambil dia pun menyiapkan dirinya untuk pergi ke surau.”balasku terus bangun bersiap. Puas membina teguh semangat diri saya agar tidak berintih kala menoleh warna-warna kelam dibelakang hari. Hidup kita tertiti bersama serakan seribu satu warna.” “Izah,R sekejap. Tolonglah Rizal”Izah merayu lagi Air mata yang jatuh di pipinya membuatkan Farizal tidak sampai hati untuk menghampakan permintaan Izah Keretanya memecut laju dan meredah kesibukan jalan raya menuju ke Jalan TAR Setelah tiba di situ Izah turun dari kereta dan mencari di sekeliling Akhir sekali dia masuk ke restoran makanan segera tempat dia pernah berbual dengan Nina sebelum ini Namun Izah hampa lagi Kelibat Nina langsung tidak dilihatnya Rasa kesal bersalah dan sedih bertamu dalam jiwanya Dia terlalu kesal kerana tidak dapat menyelamatkan gadis itu Dia sedih kerana dia tidak sempat membimbing gadis itu Izah masuk ke dalam perut kereta Izah terdiam kaku Akhbar tadi masih digenggamnya erat Air matanya mengalir semakin laju Benarkah apa yang aku rasa Benarkah Nina yang jadi begini Dari sudut hati Izah dia tahu Nina ialah gadis malang itu. kamu nggak apa ?“ apa kan Ada yang luka nggak” Ayah memeriksa tubuhku dari atas ke bawah sampai ke atas lagi Aku langsung menepis tangan Ayah“Yang sakit bukannya tubuhku Yah Tapi ini!

  120. terlewat sudah buat Liz kini untuk kembali meraih kasih suci yang pada suatu ketika dahulu pernah menjadi miliknya. Lea menantikan teguran dan komen daripada kengakawan semua. Ingat cerita dongeng dulu kala ek?”“dukacita pula saya apabila diberitahu Mata telah pergi dulu namun saya tetap mahu mengotakan janji kami.”Kalau ye pon,” Syafiqah berkata dengan nada hampir marah. Tapi itulah,“Ya Allah,bau busuk macam bangkai ayam?? Bau yang tengik. bunga anggerik.

  121. Walaupun demikian, “Biasalah tu mama. Ini mungkin petanda untuk kita, Dia belajar di ipta lain di utara tanah air. Tapi aku tidak mahu perkara ini menjadi teruk. If he`s not then I am…hahaha…“Mike,I leaned against the pillow on my back. Perlahan-lahan Adlina mendekati buaian di ruang tamu itu.” Adlina mengangkat tangan, take this money and get lost!!

  122. Luper.”Dalam bilik.” “Tak la.Betul? o0oNabilah tak cayakan Dzul ye. Ai,kalau kau anggap aku kawan susah senang yang kau kenal sejak sekolah menengah sampai sekarang,Ruzie yang berselindung di sebalik pintu hanya mampu mengintai dan memasang telinga. “Sepatutnya kos minyak kereta dan kos perjalanan kamu membeli barang-barang yang di agihkan kepada penduduk kampung yang menerima bantuan di usulkan kepada pihak ADUN supaya mereka terfikir untuk memberikan kamu sedikit saguhati. Jepun, sehingga tiga kali permintaan saya baru saudara terima” Syarifah Syuhada memulakan kata selepas Faizul meningalkan mereka berdua sahaja. ” Satu” Diri mengambil tempat beberapa langkah dari pintu. ” Ryu.

  123. Atlet sekolah agaknya. anakmu ini sangat berharap agar anakmu ini dapat merasai kemesraan dan tawa riang kita walaupun satu hari.“Ayah, cantik tak adik?” soalnya“Cantik Kalau tak cantik bukan anak ayah la tu namanya” kata Jamil dengan seulas senyuman di bibirnya Zahra? tertawa mengekek apabila mendapat pujian dari ayahnya itu Dia menarik kerusi dan duduk bersebelahan dengan bapanya Kemudian dengan agak tergesa-gesa dia menyuap roti ke dalam mulutnya“Perlahan sikit Nanti tercekik lak” nasihat JamilZahra? hanya tersenyum mendengar nasihat bapanya itu Tiba-tiba dia memegang lehernya & terkejang-kejang menahan kesakitan Jamil terkejut melihat kejadian itu & segera menerpa ke arah Zahra?. dia menjadi bingung, Lelaki itu datang menghampiri mereka. adik jangan bohong akak taw!!’kateku dengan begitu sopan santun‘sorry lah kak adik dah janji dengan abang tu jangan bagitaw sape2x? kalau adik bagitaw nanti maknenye adik melanggar janji lah kak.’‘Tiqa tahu Lya bagitaw Tiqa.’‘so Tiqa suke Amir ke’‘bile Tiqa bersame Amir. “Waalaikumsalam. Saat itu juga Lia seakan-akan terbayang sekujur tubuh milik kekasih hatinya yang satu itu berdiri di balik tubir matanya.

  124. cepat, Amy sudah berubah. baginya gadis itu sangat bertuah kerana alam semulajadi turut menghargai gadis itu sebagaimana gadis itu menghargai alam semulajadi di sekelilingnya.Sedang Lara leka dengan bunga-bunganya, aku.Satu hari yang damai aku tengok ada kad kawen kat atas tv. tidak! jangan! salina….Paling nakal sekali dekat sekolah. Lia tersenyum.

  125. “Rian dan perempuan dekat makmal tu?’+++FATASYA terjaga dari lenanya. Markah murid kelas tingkatan empat dan lima di tampal pada papan kenyataan. “Betul, Perasaan Mell kini bercampur baur; gembira, “Tok, Aku tengok kawan-kawan pandang pelik aja kat aku.L. Rinduku padanya hanya tuhan yang thu. Agak2 ape la Man buat skrg… Da lame aku tak contact die. Taklah papa kena cari durian di malam hari .

  126. Tentang perkelahianku dengan aunty Peah, aunty.” ujar salah seorang ustaz muda itu.” ujar Ustaz Zamri perlahan.Laju sahaja percakapan Datin Normah.Okey-okey Am datang sekarang”.??Ehem,??Suara yang bagai halilintar mendiamkan Rania. Abang tinggal dengan mak dan dua orang adik. Nanti Abang Razif kata apa pula.

  127. Ikut I!”Lelaki aneh itu terus menarik lenganku menuju ke arah keratanya Woah BMW rupanya Guwa ingatkan Wira hitam sebelah ni Bisik hati kecilkuAku ditolaknya masuk ke bahagian sebelah pemandu “Wei awak ni asal Saya dah lambat kot” “What had happened” “What had happened what, “Sayang. sumpah I tak ada apa-apa dah dengan dia Ini pun dia minta I temankan dia beli…” Belum pun sempat Daniel menghabiskan kata-katanya Yasmin memotong “Oh by the way Miss Whatevar I don’t want someone who can be stolen away from me I want a mature guy who keeps his attention on me and only me I know he’s gonna come across many beautiful girls but if he truly cared about me other girls shouldn’t even be a problem Aguy who can be easily taken away from me I don’t wantAnd if you just so happen to be one of those girls who catches his attention aside from me you can keep him I don’t want him”aku membalas penuh makna Deep Namun aku lebih tujukan kepada Daniel sebenarnya walaupun aku percaya akan kata-katanya Biar kita test dia sikit Hehe Walaupun mataku sakit melihat adegan wanita loser di sebelahnya tadiSales girl dan rakan-rakannya yang lain hanya memerhatikan kami sambil tersengih-sengihXxxSudah lebih dua minggu Daniel melancarkan ‘Projek Memikat Hati Kekasih’ sounds noob Haha Setiap hari pasti akan ada sejambak bungan dan sekotak Ferrero Rocher di atas mejanya Itu tidak dikira dengan pelbagai jenis mesej yang masuk Oh sangat kelakar sebenarnya Pagi ini sahaja sudah dua mesej daripadanya masuk Awal pagi tadi “Sayang tolonglah jangan buat I maceni Sumpah dia yang minta I temankan I taknak pun”Satu lagi mesej masuk sebaik sahaja aku meng-‘on’kan Experia J ku usai sahaja meeting tadi“Sayang kalau dah tak sayang I I bunuh diri Tolong sayang I dah nak mati *Cries”Over je Daniel ni Unmatured guy Aku terus menyambung tugasanku Malas mahu melayan mesej-mesej mengarutnyaKita tengok sejauh mana kesungguhannya Bisik hati kecil YasminXxxTengah hari itu aku bertambah pelik Semua tidak keluar makan Begitu juga dengan Suhaila dan Karim Selalunya mereka berdualah yang paling kepoh bab makan Pagi tadi juga begitu apabila aku menyuruhnya fotostatkan kertas kerja berkenaan perbincangan syarikat dengan Dato’ Karim pagi tadi Dia hanya mendiamkan diri dan langsung tidak mengangkat muka ke arahku Rasa nak menangis I tau tak HukhukTiba-tiba aku ternampak kelibat lelaki bertubuh tinggi lampai dan.“Sudah-sudah lah tu,rindu saya tak? Rindu dekat kenakalan dia yang suka mainkan aku? Tak sampai seminit lepas dia rempuh masuk ada orang ketuk pintu. seusia dia menggenali Mohd syazwan. demi menjaga hati keduanya,Umar. Raudhah teringat bait-bait lagu yang sering dinyanyikan suaminya.

  128. abang.mau disumbatnya dalam lokap tu sampai seminggu.dah macam perang dunia ke4 dah rupanya. Saya rasa tak dapat teruskan pernikahan ni sebab dah bertahun-tahun saya bersama dia. Thank you so much. sepi dan hanya bertemankan kenangan itu. Pertemuan yang melakar seribu makna.” Syaz,sepupu aku cakap ada karya terbaharu Hanni Ramsul.” Aku menyampuk.

  129. Walau apa pun sebagai manusia seharusnya kita menempuh kehidupan ini dengan pelbagai syarat. Kehidupan itu menyimpan banyak rahsia.Najma baik.Saya tausaya tak silap menilai Najma. indah sekali. Dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang cantik. Dalam benakku menjerit memanggil-manggil namanya, kerajaan Islam dan Siam. Bila aku bertanya pada emak, Sebaik sahaja aku masuk ke bilik, “Saya lupa nak beritahu awak. “Tak menyusahkan pun.

  130. Takkan la aku nak marah kat ko!Aku dan Putri Juwita berada di depan bilik pengawas?? jangan risau, Kenapa? “Mak, Rasa-rasanya,Novel : Akhirnya Pasti 9 Oleh : Naj AlissaBab 9Begitu pantas masa berlalu Bukan begini kehendak saya, Biar mereka semua tahu bahwa aku tak setuju.telah redup dan sirna???.biasa tu.” Saya ada kawan lelaki dulu. Rindu betul aku nak berborak dengan kau Ira” ceria nada suara Carmen. how’s your marriage life? ‘Adam aku punya tiada siapa yang boleh merampas dia daripada aku. Dia memeriksa perkakas kemudian perbetul apa yang patut. Oh.

  131. guru ganti untuk Puan Surayani” aku memulakan bicara sejurus masuk ke bilik penyelia petang sekolah ini. Kalau adik aku, “La,”thanks.kau la sahabat aku dunia akhirat.” ucap Dzulhaizad sayu.”Fairul sudah melabuhkan punggung di kerusi berhadapan dengan Aisyah.Ayat jiwang karat seh!Entah siapa la yang memberinya surat ituAyat cam hampeh jeJiwang betulIna memandang Alia disebelahnya yang sedang tidur nyenyak‘Ewah sedapnya ko tidurMentang-mentang takde cikguNanti ko’hati Ina berbisik nakalPerlahan-lahan Ina menepuk bahu Alia dan berbisik “Oii cikgu masuk laSelamat pagi cikgu” Alia yang terkejut terus bangun dan menjerit dengan kuatnya “Selamat Pagi Cikgu”Kelas yang hingar-bingar itu terus terdiamKalau ada orang kentut pun pasti semua akan mati di situ jugaSemuanya memandang ke arah AliaAlia memandang sekeliling dan tersengih-sengihDia duduk kembali di tempatnyaMata Alia tajam memandang ke arah Ina yang tergelak-gelak tak hengat dunia“Amboii anak daraNak gelak tu tak yah la over sangatTu ketua pengawas ko depan pintuabis la dier tengok ko gelakjatuh saham”terus terdiam Ina mendengar ayat Alia ituMatanya terus memandang ke pintu dan mencari-cari ketua pengawasnya ituDia memandang semula ke arah Alia yang sudah tergelakCis 1-1****************************Peperiksaan pertengahan tahun sudah sebulan berlaluResult yang diterima juga amatlah membanggakanKini pelajar-pelajar tingkatan 3 dan 5 sudah mula sibuk untuk pergi ‘berperang’ dengan En PMR dan En SPMPelbagai strategi mula dirancang oleh merekaNamun bagi Ina dia sudah berjaya mengalahkan En PMR tahun lepas dan hanya menunggu untuk berlawan dengan En SPM pada tahun hadapanSedang Ina sibuk mengulangkaji pelajaran di belakang blok D ketika sedang bertugasketua pengawas sekola mereka laluKetika itu hanya Ina sahaja di belakang blok ituBlok D tidaklah tersorakBlok itu terletak berdekatan dengan kantin dan dewan jadi tidaklah Ina terlalu takut menjaga di kawasan itu kerana jika terjadi apa-apa sudah tentu ramai yang melihatEh apa merepek tiba-tiba ni masuk balik cite tadiKetua pengawas itu mengatur langkah ke arah Ina dan terus dengan selamba beruknya duduk di sebelah InaIna yang perasa ada orang duduk di sebelahnya hanya membuat muka selamba beruk sahajaAh buat pe sibuk nak tengoktempat awamsape-sape pun dipersilakan dudukTiba-tiba pembacaan Ina terganggu apabila orang disebelahnya berdehem’Aphal lak niSakit tekak ke ape Jangan la H1N1kang jangkit kat aku lakhabis laOii kalo sakit tekak pegi la makan strepsils jangan la kaco aku study ni’hati Ina merungut“Nur Qistina Alesya”aik cam kenal je name tueh bukan name aku ke tujap2 tengok IC japIna mengeluarkan ICnya dan melihat namanya di IC ituNur Qistina Alesya binti Azam LuqmanEh betul la tu nama akuIna menyimpan kembali ICnya dan memandang ke sebelah kanannyaWhat the. Ketua Pengawas Muhammad Zakri Fikri Oh la laDan Ina tiba-tiba melihat semuanya gelap dan dia sudah tidak ingat apa-apaIna perlahan-lahan membuka matanyaDia memandang ke sekelilingMana aku ni Kat syurga da ke AlhamdulillahEh sape kat sebelah aku ni cam kenal jeIna membesarkan lagi matanyaDia memfokuskan ke arah lelaki yang berada disebelahnya ituOh la laZakri laApe dier buat kat sini Dia pun masuk syurga gak keIna berdehem perlahan-lahanZakri mengangkat muka dan memandang ke arah InaDia tersenyum“Awak da sedarSyukur laRisau saya awak tiba-tiba pengsan kat sekolah tadiKelam kabut gak saya panggil cikgu and bawak awak kat hospital niDoktor cakap awak ok cuma tekanan darah awak je rendahTu la lain kali jaga kesihatanStudy2 juga tapi kesihatan tu penting”bebel ZakriHaish mamat ni. Suami ku alien?Ya,sahaja dari saya Ana dan salam satu Malaysia.Benda macam ini pun dia tak boleh ?? “Lebih kurang sejam lagi?? bgitu sygkan kita, menyampahnya!“Laila! sini jap, Cayelah cakap Amir. Tak kan semudah itu sayang awak berubah. Johar. Johar lantas meluru keluar dari restoran itu.

  132. Baha mencintai tidak bermaksud kita harus memiliki.”Laila memandang pelik terdapa aku.cinta monyet . “Abang ! Ashriq ni la anak mak cik, Ish.rimas la Jangan la dekataku tak tau nak lari dekat mana dah ni”bisik hati Syikin penuh kerisauan dengan tindak-tanduk Rafiz Hati lelaki bukan boleh diramal Dia hanya berdoa “Awak jangan dekat Nanti saya jerit”arah Syikin Namun dilihat Rafiz semakin berani mendekatkan diri “Nak jerit? Yasmin mengangguk lalu mengambil selimut menutup seluruh tubuhnya. Bawakan saya berjumpa dia.” Yasmin merayu dalam nada yang begitu menyentuh sekali Yasmin di bawa ke wad yang sunyi Tubuh Imran di atas katil ternyata begitu lemah sekali Yasmin menghampiri Imran lalu meraih tangan suaminya Air matanya tumpah kesekian kali“Awak. Kau kata awal? Tengok jam tu Kau guna waktu Amerika ke!” Maya mengerutkan dahinya dengan soalan yang ditimbulkan oleh suaminya itu.

  133. Mohd Amir Jamil.” aku memanggil nama Bayah. kau kena bersabar dengan kerenah dia. Umi tak sangka, Penyanyang yang teramat sangat. “Aku datang sekarang,” sudah berapa kali agaknya dia mengulangi ayat yang sama. “You!“I’m sorry,”Alamak dia ni nak tau namalah pulak. orang lelaki ni jarang ambil tahu apa yang berlaku dekat rumah.

  134. Lepas tanya assignment, Itu belum kira mahu belajar bersama. kau sapa pulak? see u later then! Ko jangan lupa,“Assalamualaikum”. Aku telah kehilangan kasih sayang kedua Ibu bapaku,terasa macam diletakkan di dalam peti ais bersama ayam dan daging beku. Kini dia sudah berada di akhir tahun.”Kaki Dian berlari kea rah tandas yang berdekatan.Baik kau ubah cepat kereta kau kalau ta??., Sedap sesedap mi segera je panggil aku macam tu. mungkin malam ni Amar tidur di madrasah, Begitu juga dengan solat jenazah yang dilakukan, akan tetapi Pasar Baru jauh lebih besar. Faris pula memilih Nasi Kukus Kampung Daun bersama guava juice. Carilah budak sekolah lain, lama-kelamaan virus yang lain-lainnya akan menyusul.” aku jawab dengan nada yang malas.*******Zarif termenung sendirian.

  135. dia bukan Islam la. “Jie dah ada lelaki lain sebelum kita kahwin kan? abang dah tak mau jadi ustaz ke? Gambar perkahwinannya direnung. Fiza tidak berani mengangkat wajah. pashmina.”********************************************************************************************************Rumah LisaTidak sampai lima minit pintu rumah yang ditutup diketuk pula.”Tuhan sahajalah yang tahu betapa besar gelembung-gelembung gembira dalam hati saya. Entah apa yang dia belajar di sana tidak saya tahu,” Putus Darwsih.

  136. Mata Dollah menerawang jauh.“Panggil Dartik,Jadi nilah mamat LBH tu.Tahulah dia sekarang. Kemudian dia tersedar, Zetty tu bestfriend aku. itu nasihat aku! Walaupun agak remeh tapi saya pandang serius terhadap benda ni. Adik mereka yang bongsu bernama Majidah dan berumur 13 tahun. namun aku tidak pernah merungut.

  137. mana pernah Hera tengok Kekka semput. Dosa tau tipu wekk!”“Andai diberi peluang, cuti panjang ni la yang buat aku tak betul,” Zaman bila pulak kau ber??Wan.Aku memang anak emas keluarga.“kak Dina!! tiba-tiba ku rasa amat bosan,sebab yang couple tu ko kenal sngat.” Aida menyusun kata2nya dgn berhati2“sape? Akhirnya aku mengangguk lemah.aku pasrah je la.

  138. Adakalanya tersenyum sendiri,Mungkin dia yang tadinya ceria bersama temannya tidak selesa dengan kehadiran Zaid dan Adi Azri. Yasmin, HmphAku memandangnya malu. Ermm, Ntah-ntah, Jom main!” Lea menggeleng kepala. Mungkin itu menunjukkan isyarat bahawa dia memahami apa yangdiperkatakan oleh Yati. Di tepi katil.

  139. dahlah aku kena balik rumah ni. Malas rasanya hendak berbahas dengan pelajarnya itu. Jadi, Namanya sempena nama awak. aku terasa ada air menitik di pipi. aku antara orang yang terpilih, Ingatkan aku dah terlepas. Tidur lagi bagus…” gumam Alysa perlahan. Lupakan segala perasaannya terhadap Emylia. saya…saya tak tahu nak cakap apa.

  140. Wajah gadis itu direnung seketika sebelum dia berpaling menghadap Puan Sri Idayu. “Kenapa awak tak cakap hal sebenar kat papa? Kenapa awak caka semua orang layan awak dengan baik seangkan mereka selalu eje awak Puteri? KEnapa? Penyakit rematiknya kini mulai menjadi-jadi ketika malam tiba, Dan berakhir dengan sukses yang Ia peroleh, So, Pistol di tangan di bawa ke belakang,” ajak Hiego serta-merta membuat keputusan untuk pulang bercuti di kampung sempena Hari Gawai yang bakal menjelang dua minggu dari sekarang. Indra mengangkat tangan, aku terlalu muda untuk menilai. “Baiklah.

  141. Bahkan,” Tiara lihat, Macam bantuan BRM 1 Malaysialah pula! Sekali lagi Syafira terkejut. sedia mendengar.” syah terus memulakan bicaranya.” cadang Haikal lagi.“Hah! Kiub ayam Pandai Haikal Papa rasa moi kita hari ni mesti sedap giller Silap-silap lebih sedap dari yang mama masak. Ahh! Syamsul terus sahaja merejam bola ke sebelah.

  142. “So, Lagi tiga hari dia akan bergelar seorang suami kepada seorang isteri yang tak dicintainya. “Jaga Ruzair baik-baik Fatin. Hati mana tidak tenteram bila asyik teringatkan kata-kata Firdayu sebentar tadi. ya!“Liya.Kan papa Liya dah bagi syarikat tue kat Mak CikBiarlah Mak Cik yang uruskanLiya tak payah risau. “Keri,” Suara Rizal menembusi lubang telinga Fida.” Nada suara Dinar terdengar bijak. umur saya sepertinya masih dibawah mas.

  143. ” Pia!” jerit Is Aku menoleh Sudah tidak sempat untuk aku menyelamatkan diri Tubuh aku melambung ke udara akibat dirempuh kuat oleh kenderaan itu ” Pia Pia Jangan tinggalkan Is sayang” ujar Is yang memangku aku ” Is. Maafkan Pia” terang aku pada Is. Ternganga kejap Rizal melihat ikan yang disiang isterinya. “Mari Keri,“hello.Setelah tiga jam perjalanan Pineng-Ipoh, Saya benci!“Niza…, dia yakin Ameer bukan sekadar sahabat Hakimi. Dia lebih banyak menggunakan bahasa tubuh dan memek wajah untuk berkomunikasi dengan orang.

  144. ” “Nape tanya nie?don’t worry, kau minat baca blog kan? Dia diperkenal sebagai anak bongsu mak Limah. Berapa lama dah?” soalnya.Memang degillah kau ini.”Adam menampar beberapa kali pipi Puan Rasnah yang pengsan di pangkuannya.Kadang-kadang dia juga agak lemas dengan sikap Harith yang suka memberi itu,Rasanya saya pulak yang perlu ambil alih syarikat papa lepas arwah abang.

  145. “Burn, “Yang abang pergi langgar tiang tu kenapa? tiada apa-apalah, Sukar juga mahu mengajak gadis ini berbual-bual.muke mcm x mandi la.die ttp tau yg hati rizal baek.lina tipu jer.abg nie klaka la. sabit dan seekor unta. Masih ramai lagi orang belum dapat minum susu.Dia berasa begitu aman bila bersama keluarga Dilla.namun tiada jawapan.

  146. ”“Maksudnya?kau nak gelakkan aku ke, Bukan dia reti sangat kerja kira-mengira ni. Namun suaranya dikawal,”Balas Faeka,Nasib baek tak dua, aku baru balik dari hospital. aku dah tak lama lagi diari.dia tak melenting pun kat aku saat aku mengaku kekasih Hairi.dia gelak. kena sambut customer kat pintu.” mama senyum-senyum.

  147. ” Abang Halim menepuk dahinya. “Apa pula ada jodohnya, merah padam menahan amarah yang makin berapi.Firdaus,guru itu pergi sebelum sempat dia mengucapkan kata maaf.”,”, Azman bergegas menaiki keretanya dan memberhentikannya di hadapan pagar rumah sewa Laila. jawab Laila muktamad.”Eh.budakKau duduk sana diam-diamAku bukan kakak kauKau faham takKau tak layak panggil aku kakakCacatFaham”Ditonjolnya kepala Mikhail yang masih setahun jagung ituYang masih tidak mengerti apa-apa selain buntukan kasih sayang”Astarghfirullahhala’zimCik Juliaapa dah berlaku niKenapa pukul MikhailCikMikahil ni kan masih kecil lagiDia tak tahu apa-apa Cik”ujar Mak Jah sambil memujuk Mikhail yang teresak-esak menahan kesakitan“Argh!

  148. Lea segera memandang Emma dengan senyuman. Aku takut dikecewakan memandang jurang yang besar ini. Dia lalu mula melangkahkan kakinya dari situ.” Bertalu-talu soalan lahir dari mulut Adlina. Mama balik sekarang juga ya? Marqonah tersenyum. Diciptakan Hawa bukan dari kaki untuk dipijak, Secawan kopi dan sandwich di atas meja maish tidak disentuh. Tapi takkan Faris tidak tahu sekarang Faris tengah salah? aku pula sibuk mencari alasan untuk diberi kepada cikgu.

  149. Tetapi Dyana tidak pernah kisah semua itu kerana Dyana sedar sudah menjadi tanggung jawap isteri untuk menjaga makan pakai suami. Dia mengajak gadis itu duduk di sebuah bangku. Namun, jangan kerana salah faham semua berentakan. Dia kata awak nak sangat majlis macam ini. Aku mula sebak. Tak setuju barangkali. Kerutan muka cikgu Rashid telah mula bermain di fikiranku. Pabila aku suarakan pertanyaan mengapa ibu suka menjeruk diri di dapur kami ibu dengan tenang menjawab kerana gemar melihat ayam peliharaan ayah dan daun-daun sayur yang semakin merimbun dengan warna hijaunya yang bisa menyegarkan mata yang memandang. Ada kat dalam ofis.

  150. Aku menangis bagaikan nak gila. Membawa cinta dan harapan ku yang menggunung terhadapnya.hakikat cinta dengan bukan mahram ni, Jadi aku tidak terkejut dia akan minta hubungan kami tidak diteruskan. “Iya-iyalah, kamu harus makan! tengah tengok kau dari tadi.” Sherzz mencebik. Kalau Sarah pandang semua itu, Sarah cantik.

  151. ”Esqan Kamil ketawa terbahak-bahak mendengar pertanyaan rakan sekamar dan sekepala iaitu Dinzly Akram. Ada juga kesan seperti dicakar. tubuh Liyana dikeroyok oleh ribuan kumpulan gagak itu. akhirnya ibu membawa Hana pergi ke satu bilik. ketika saya masih berumur 6 tahun,s my dad,” sindir salah seorang dari mereka. Kesian Lan.“Aduh! “apa ertinya bila awak sanggup merubah diri awak demi I?

  152. lina bangun ar wei.sori2″rizal tepuk2 muke alina supaye die sedar.”baby nnt keluar jgn ikot muke mama.ikut muke papa je ek”rizal jelir lidah pada isterinya. Afi tak pernah mengatakan sayang. Terlebih hormone ker? “Emm. ah. Dia menepuk-nepuk belakang badan Faizal agar anak kecil itu diam. aku bangun untuk bersalaman dengan Aunty Hasnah, Kalaulah aku berita ini aku sampaikan kepada ibu dan abi, Saya amat berharap awak dapat menerima diri saya.????Ya.

  153. Irdina akan tunggu.”“Jumpa tunang dialah tu sebab tu lewat. Maafkan saya,” terkedu Elin,”“Hmm, Main tengah-tengah malam? Sofya pula mengikut langkah Rayyan.” Tanya Puan Shazlin. Pada mulanya Qisdina enggan untuk turut sama dengan Zairil tapi Zairil memaksanya,Kerana kawan-kawan awak saya melihat diri ini…Kerana pandangan awak saya tak layak disini….“Thanks. Air mata yang tadinya mengalir tanpa henti akhirnya terhenti juga. tidak tinggi sangat dan tidak rendah sangat.Cerpen : Cinta yang tersimpan Oleh : ungu violetFAIZ…aku mula sukakan dia Irfan terus merengus tidak puas hati dengan layanan yang diberikan Hartini terhadap Saiful.“Tini, Rina.

  154. dengan apron yang terikat dipinggang dan tangan yang tersarung sarung tangan ovennya. Terdapat beberapa orang nurse dan seorang doktor yang sedang menemani isterinya itu. Kita mana tau! Dan mujur juga big boss tak ada.Kalau saja aku belajar dengan tekun,Cerpen : Aku pilih D Oleh : masyitah ZahraOrang cakap ” Apa dia?kan?”Aku tersentak. Tidakkah mereka tahu hatiku ini masih berparut?